Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
Bár a karcsúsodni vágyók szemében az édességevés „halálos bűnnek” tűnhet, közel sem tilosak a fogyókúrában a desszertek! Csak épp nem mindegy, hogy mit és milyen mennyiségben fogyaszt az ember... Íme néhány édes ötlet!
Somogyi Bea
Régen, amikor nagymamáink és dédmamáink neki álltak rétest készíteni, akkor nem egy, hanem legalább négy-öt félét sütöttek. Ma már kevesen állnak az asztal körül és húzogatják körbe a rétestésztát, de az a szokás most is megmaradt, hogy a készen kapható réteslapokból többféle töltelékű finomság készül.
Tündi konyha
Videó
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy villámgyorsan összedobható túrós-nektarinos süti következik, amivel kevesebb, mint 30 perc alatt készen vagytok, és garantáltan imádja majd a család!
A tészta az egyik legkedveltebb alapanyag a magyar konyhákban. Olcsó, gyorsan elkészíthető és a végtelenségig variálható. Szinte minden gyerek grízes, káposztás vagy krumplis tésztán és túrós csuszán nőtt fel. Összeállításunkból finom, házias tészták közül választhatsz.
Vass Lászlóné
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén induló sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma egy egyszerű desszertet, nektarinos-túrós pitét süt.
Ugyan kinek van kedve a kánikulában begyújtani a sütőt? Helyette sokkal szívesebben készítünk sütés nélküli finomságokat, különösen olyanokat, melyek a gyomrot is hűsítik. Íme egy barackos-túrókrémes pohárkrém, amely nagy kedvenc lesz a nyáron!
Túrós rétest csinálni annak, aki laktózérzékeny lehetetlen, ha viszont az alábbi módszer szerint készítitek el, egy isteni "mentes" fogást kaptok, amelyből a család érzékeny tagjai is bátran falatozhatnak.
Pataki Nóra
A réteslapban az a csodálatos, hogy nem csak rétest, hanem egy csomó más, isteni sós és édes süteményt is készíthetünk belőle: például krémest, bureket, tavaszi tekercset, vargabélest - és az itt következő spenótos-túrós-krémsajtos háromszöget, a görög spanakopita felturbózott változatát is! Ha gyors uzsonnát, vagy extrább vendégvárót rittyentenétek, ne is keresgéljetek tovább!
Ha olykor közelharcot vívsz a gyerekkel, hogy mit reggelizzen, akkor van egy jó hírünk: nagyszerű és villámgyors reggeli variációt mutatunk, amely gyereknek és felnőttnek is a kedvence lesz. Akár a sós, akár az édes változatot készíted el, jó esély van arra, hogy ebből még repetázni is fog a család.
A palacsintával sokan úgy vannak, mint Gombóc Artúr a csokival, jöhet belőle bármilyen, képtelenség rá nemet mondani. A hagyományos túrós, kakaós lekváros változatot feldobhatjuk úgy, ha nem tekerjük, hanem rétegezzük a tésztát. A rakott palacsintát bárhogyan is variálod, az eredmény iszonyatosan finom desszert lesz.
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Következzék a vargabéles - cukor- és gluténmentesen, és persze isteni finoman!
Németh Miklósné
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács most induló videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat, hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Íme a túrógombóc egészségesebben, zsemlemorzsa nélkül.
Dr.Gondek Károlyné
A túrófánkban az a csodálatos hogy kevés alapanyagból, nagyon egyszerűen összedobható, és nincs olyan, aki nem szeretné, mondjuk házi baracklekvárba tunkolva. Van azonban, aki ételintoleranciája miatt nem élvezhette ezt a kisebbfajta gasztrocsodát - mostanáig. A következő recept ugyanis sem glutént, sem laktózt nem tartalmaz, és a végeredmény ugyanolyan isteni, könnyű fánk, mintha hagyományos alapanyagokból gyúrtuk volna!
Wagensommer Alexandra
Ha unod a hagyományos kókuszgolyót, próbáld ki ezt a túrós változatot. Garantáltan ez lesz az új kedvenced! Isteni sütés nélküli desszert hétköznapra, hétvégére és akár az ünnepekre is.
Orbán - Marosi
Túrós ételek közül az egyik legegyszerűbb a túrógombóc. Egyszerű édesség, amit talán minden gyerek robbanásig képes magába tölteni. Kipróbáltuk, mennyire ehetők a fagyasztott változatok.