Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
Török Zsuzsa
Ugye milyen nehéz úgy merni bizonyos ételekből, hogy ne kerüljön a tányérba szemes bors, szegfűszeg, borókabogyó vagy egyéb fűszer? Mutatunk 4 egyszerű megoldást, amelyekhez szinte minden háztartásban megtalálhatók a kellékek.
Stern Ágnes
A tojás remek fehérjeforrás, finom, tápláló és sokféle étel készíthető belőle. Ha pedig néhány trükköt is ismerünk, akkor még könnyebb dolgunk lesz a tojással a konyhában.
Tudtad, hogy nemcsak sütéshez vagy gyomorégés ellen használható ez a jelentéktelen kinézetű fehér por, hanem a háztartásban is kincset ér? Mutatjuk, mire használhatod még!
A kenyér akkor a legfinomabb, amikor kiveszik a kemencéből: forró, kívül ropogós, belül omlós. Azonban egy-két nap után már elkezd kiszáradni és bizony a penészgombák is megjelenhetnek rajta. Ha viszont beveted a következő trükköket, akár hetekkel tovább is friss maradhat a pékáru!
Van, aki jégkockát szopogat, van, aki 10 napon keresztül semmit sem eszik, és olyan is, aki csupán levegővel táplálkozik. Te kipróbálnád valamelyiket?
Videó
Telefontartó, könyvjelző, szerszám, cipzár és biztostű - íme néhány dolog, amivé egy átlagos gémkapocs átalakítható, mégpedig igen egyszerűen. Az alábbi videóból minden zseniális trükk elleshető!
Allergiás vagy a tojásra, vagy csak elfogyott, pedig éppen sütnél valami finomat? Itt a megoldás!
Nem kell feleslegesen trükköznöd, rááadásul kevesebb ételt és konyhai eszközt is fogsz kidobni, ha tisztában ezzel a 6 konyhai tévhittel.
Hogyan lesz gyorsan kenhető a vaj, és hogy készítsünk belőle süteménytésztát egyszerűen? Íme 6 konyhai trükk, amit ki kell próbálnod, ha vajjal dolgozol.
Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.
Leégett, megpirult, lesült az étel? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elrontott ételt.