Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Vannak olyan sütőformák, melyeknek az alakja annyira trükkös, hogy elképesztően nehéz szépen beleilleszteni a sütőpapírt. Most mutatunk egy trükköt, amivel ezentúl gyerekjáték lesz a sütés!
Az igazán ropogós sült csirke elkészítésére számos trükköt ismerünk, ám van olyan, ami még nekünk is újdonság – a kuglófsütős módszer például ezek közé tartozik. Máris mutatjuk, próbáld ki!
A fokhagymát mindenki szereti - a fokhagymát megpucolni már kevésbé. Most mutatunk egy trükköt, amivel egyszerre 30 gerezd fokhagyma is megpucolható pár perc alatt!
Még tart a szezonja, ezért sokszor jó áron jutunk padlizsánhoz a boltokban. Érdemes ilyenkor sokat venni, mert kitűnő tápanyagforrás, és sokféle felhasználási módjának köszönhetően nem is unalmas zöldség. Egyik kedvencünk, a padlizsánkrém ezzel a trükkel percek alatt elkészül!
A fűszermalmot sokan szeretik, hiszen frissen őrölve igazán finomak és aromásak a fűszerek. A boltokban kapható, egyszer használatos fűszermalmokat azonban nem lehet újratölteni, és ezért a kukában landolnak. Van azonban egy trükk, amivel játszi könnyedséggel le lehet szedni róluk a kupakot!
Az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. Csak egy baj van vele: nem éppen a legkönnyebb meghámozni. Most viszont mutatunk pár trükköt, melyekkel pillanatok alatt megszabadíthatod a héjától.
Rohamosan közeledik a karácsony, és aki vendégeket vár, az tudja jól, hogy mennyi munka előzi meg a tökéletesen megterített asztalt. A sütés-főzés kimerítő munka, és aki az ünnepek idején a konyhában kénytelen robotolni, nos azt járja át legkevésbé a karácsony szelleme.
Videó
Nincs ember, aki ne szeretné a melegszendvicset! Szüleink jól ismerik a klasszikus szendvicssütőt, mellyel könnyen megégethette magát az ember, ám isteni falatok készültek benne. A modern verziók biztonságosabbak, ám sokkal nehezebb tisztán tartani azokat!
A tojás számtalan jótékony tulajdonsággal, pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Sokak számára nem is állhat másból a reggeli, csakis tojásból, ám mint mindenre, egy idő után a rántottára és a tükörtojásra is rá lehet unni.
A konyha, különösen a mosogató tisztán tartása nem egyszerű feladat. Természetesen van, aki rutinosan töröl, pakol és mindig minden rendben van körülötte, de bőven akadnak olyanok, akik hiába igyekeznek, és egy idő után bizony eluralkodik a káosz… Nekik mutatunk egy egyszerű, de hatékony trükköt.
Jó néhány étel – és nem csak az olasz tésztaételekre gondolunk – sokkal finomabb frissen reszelt sajttal. De valljuk be: a sajtreszelés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. A sajt ugyanis könnyen törik, beleragad a reszelőbe... De minden kellemetlenség megelőzhető egy egyszerű trükkel!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legszebb a gyümölcsös piskóta.
Fanny magazin
A legtöbb háziasszony nem rajong a porszívózásért, ezért mutatunk néhány trükköt, amivel nemcsak gyorsabb lesz a takarítás, hanem talán kicsit izgalmasabb is.
A vaj fantasztikusan finom zsiradék, aminek ízét tovább fokozhatjuk, ha megbarnítjuk. Az eljárás nem bonyolult – karamellizáljuk a vajat – de könnyű elrontani, ugyanis a zsiradék nagyon hamar megéghet. Hogy ez ne forduljon elő, és élvezhessük a telt, diós ízvilágot, mutatjuk, hogyan hevítsük a vajat tökéletesre!
Talán nincs is olyan konyha kis hazánkban, ahol ne készülne rendszeresen rántott hús. Bár pontosan tudjuk, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, mégsem tudunk lemondani róla – és nem is kell! Most egy apró trükköt mutatunk, amitől még finomabb lesz, próbáld ki!