Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Rendkívül bosszantó tud lenni, amikor nem elég, hogy leég az étel, még az edényt is ki kell súrolni. És akkor elővesszük a fiókból azt a bizonyos fémsúrolót, azaz fémdörzsit, ami súrolás közben nemcsak a makacs szennyeződéseket távolítja el, hanem a körmünket és a bőrünket is lereszeli.
Hajgumi, hajcsat vagy hajkefe, ezek az igazán gyorsan fogyó eszközök egy családnál, főleg akkor, ha több kislányt is nevelnek a szülők. A hajgumiból nem lehet eleget vásárolni, ugyanis vagy eltűnik, vagy úgy megcsavarodik, hogy szinte már használhatatlan lesz, ugyanis kitépi a gyerkőc hajszálait. De van erre egy megoldás!
A bolti leveles tészta nagyon megkönnyíti az életünket, főleg úgy, hogy már nemcsak a fagyasztott, hanem a hűtött, sütőpapírral feltekert verziót is mindenhol kapni. Nincs jobb viszont a házi leveles tésztánál, amiből számtalan mennyei finomság készíthető!
MME
Komoly hátráltató tényező a fogyásban, sőt, akár szabotálhatja is, ha folyton nassolunk valamit. Hogy ez többé ne gátoljon a célod elérésében, mutatunk egy roppant egyszerű trükköt, ami bizonyítottan működik.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a konyha takarításához adunk tippeket.
Ha te is unod, hogy takarítás után néhány nappal újra minden csupa por, akkor próbáld ki ezt a házi keveréket! Egy hónapig tutira nem lesz gondod a portörléssel.
A hétvége sztárja lesz ez a foszlós tésztájú pogácsa, ha betartod a kelt tészta készítésének legfontosabb lépéseit. Mutatjuk a trükköt és a receptet is, érdemes mindjárt dupla adaggal készíteni belőle.
Rengetegen látták és megosztották már a borsőrlős videókat, melyek arról szólnak, hogyan tudod egyszerűen leszedni az egyszer használatos fűszermalom tetejét. Leteszteltük, valóban működik-e ez a life hack.
A tökéletes tükörtojáshoz mindenkinek megvan a maga praktikája. Van aki megfordítja, hogy mindkét oldala megpiruljon, más viszont inkább lágyan szereti, de úgy, ha csak a sárgája folyik, a fehérjéje pedig már szilárd. Mutatjuk, hogyan készül a legjobb tükörtojás.
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
A vajat néha érdemes megbolondítani extra fűszerezéssel: a fokhagyma az egyik leggyakrabb használt ízesítő, ami nagyon jól harmonizál a vajjal. A fokhagymás vajat kenheted pirítósra, teheted szendvicsbe, készülhet belőle szósz és mártogatós, de akár süthetsz benne zöldségeket, húsokat is. Ha egy dolgot megteszel, még finomabb lesz a végeredmény – cikkünkből megtudhatod, mi az!
Az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontja többnyire a desszert, a hagyományos bejglinek pedig nincs párja. Nem is érdemes variálni a receptet, még a kísérletező kedvűek is a jól bevált családi leírásra esküsznek.
Vannak olyan sütőformák, melyeknek az alakja annyira trükkös, hogy elképesztően nehéz szépen beleilleszteni a sütőpapírt. Most mutatunk egy trükköt, amivel ezentúl gyerekjáték lesz a sütés!
Az igazán ropogós sült csirke elkészítésére számos trükköt ismerünk, ám van olyan, ami még nekünk is újdonság – a kuglófsütős módszer például ezek közé tartozik. Máris mutatjuk, próbáld ki!
A fokhagymát mindenki szereti - a fokhagymát megpucolni már kevésbé. Most mutatunk egy trükköt, amivel egyszerre 30 gerezd fokhagyma is megpucolható pár perc alatt!