Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Lenyűgöző látványban és nem mindennapi élményben lehet része annak, aki július 25-én ellátogat Egerbe, a Síkhegyre a Tóth Ferenc Pincészet megnyitó piknikére. Az egri borászcsalád hosszú hónapok óta izgatottan várja, hogy találkozzon a nagyközönséggel, aminek meg is adják a módját.
A húsvét a családi összejövetelek, nagy beszélgetések, finom ételek és jó borok ünnepe is. Idén a koronavírusos-járvány miatt elmarad a vendégvárás, de ez nem jelenti még azt, hogy otthon nem készíthetünk finom ételeket, desszerteket és nem fogyaszthatunk ezekhez illő borokat.
Nemcsak hétvégén, hanem hétköznap este is jólesik az embernek kimozdulni otthonról és elkölteni egy finom vacsorát és meginni mellé egy pohár bort. Február 20-án egy páratlan borvacsorával tehetjük felejthetetlenné az estét.
Hideg téli estéken tökéletes választás ha egy pohár bor mellé elmajszolunk egy csokoládét. De milyen csokihoz, milyen bor illik? Az egri Tóth Ferenc Pincészet néhány éve kezdett el dolgozni Szeleczky-Takács Viktória csokoládékészítővel, aki finomabbnál finomabb csokikat alkot a pincészet boraihoz.