Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MTI
A magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.
( x )
A pezsgőzés sohasem megy ki a divatból! Gazdasági válság ide vagy oda a pezsgőfogyasztás világszerte nő. Nézzük meg, mi magyarok hogyan pezsgőzünk, mit iszunk, milyen helyet foglalunk el fogyasztásban, termelésben más nemzetekhez képest!
A pezsgőről a legtöbb embernek a csillogás, a fényűzés és a gazdagság jut eszébe, amit a legnagyobb sztároknak tulajdoníthatunk. Éppen ezért ők lehetnek egy-egy pezsgőmárka jeles képviseloői. Nézzük, milyen hírességek voltak azok, akiket elcsábított ez a méltán népszerű, felejthetetlen ital!
(x)
Édes legyen vagy száraz? Fehér, rosé vagy talán vörös? Hogyan válasszunk magunknak pezsgőt, hogy ne érjen minket csalódás?
A sokak által kedvelt pezsgő készítése egy igazán érdekes, de sok elemében rejtélyes folyamat, amelynek ismerete különleges esszenciával fűszerezheti meg a fogyasztás pillanatait. A szinte változatlan formában továbbélő évszázados hagyományok biztosítják, hogy a bor gyöngyöző buborékkal megáldott italként szülessen újra.
Az ünnepek közeledtével nem árt, ha tudjuk, milyen típusú pezsgőt vásároljunk, azt hogyan tároljuk, mivel és hogyan bontsuk ki, és miből fogyasszuk. Szakértői tanácsok következnek.
Törley József egy személyben egyesítette a kiváló üzletember, a csalafinta marketinges és a leleményes vállakozó archetípusát.