Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Biró Sára
Videó
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Íme a töltött paprika főtt krumplival.
Rozsnyai Gabriella
Cikk
MME
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Pataki Nóra
Ki ne szeretné a túrógombócot, a palacsintát, a töltött káposztát vagy a fasírtot? A gond csak az, hogy ezek a szuperkedvencek egytől egyig igencsak hízlaló, üres kalóriákkal és szénhidráttal teli bűnös ételek. De mi történik akkor, ha a bennük lévő áztatott kenyeret, búzadarát, darált kekszet zabpehelyre cseréljük? Nos, a jól megszokott íz nem sokat változik, csak az étel lesz sokkal egészségesebb, rostban és vitaminokban gazdagabb! Jó csere, nem?
Herczegfalvi Edina
Valószínűleg nincs olyan magyar háztartás, ahol ne készülne töltött paprika és paradicsomos húsgombóc, így ahány ház, annyiféle recept. Szerencsére küldtetek is nekünk ezekből szép számmal, mi pedig összeszedtünk a kedvenceinket, íme.
Gallicoop
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Török Zsuzsa
A paradicsomszószban feltálalt, rizses-húsos masszával töltött paprikát igazi magyar ételnek tartjuk, pedig valójában csak mintegy száz éve vettük át a nálunk élő szerbektől, akik meg a törököktől tanulták.
PATAKY KRISZTINA
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Halászlé, pörkölt, pogácsa, lángos, palacsinta, lecsó - az ételek, melyeket szinte mindenki szeret kis hazánkban. Ha te is imádod a magyaros fogásokat, ez a gyűjtemény neked szól, íme 15 alaprecept, melyet ismerned kell.
Sinka Endre
Tombol a paradicsomszezon! A paradicska, tomata, tomató a legfinomabb ételek egyik alapanyaga. Ősszel, a befőzések idején sok konyhában terjeng a paradicsom isteni illata. Mi most kilenc olyan paradicsomos ételt hoztunk nektek, amellyel garantáltan jól laktok.
Szekeres Lajosné Klári
Kihagyhatatlan menüsort hoztuk nektek, amiben megtaláljátok a kedvenc magyaros fogásaitokat a klasszikus kolbászos krumplilevestől a hagyományos paradicsomos töltött paprikán át az ínycsiklandó barackos gombócig. Ki ne hagyjátok!
Kovács Éva
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
CSEH JÁNOS
A töltött zöldségek a nyár slágerei: a cukkinit, padlizsánt, vagy a karalábét megtölteni, például fűszeres darált hússal, megszórni sajttal, és pár perc alatt sütőben megsütni: a leggyorsabb, legkönnyebb - mégis laktató - ebéd, amit csak kánikulában ehet az ember. És, bizony, a töltött paprika is lehet más, mint paradicsommártásban tálalt húsgombóc. Mutatjuk!
Wessely Márta
A húsvéti lakomák nélkülözhetetlen színpompás zöldségei mellé joggal sorakozik fel a kaliforniai paprika. Nemcsak nyersen szuper alapanyag, de ha jól bánunk vele, még izgalmasabb fogásokat is varázsolhatunk belőle.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!