Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Endrődi Erika
Cikk
MME
A karalábét megfőzhetjük levesnek, készíthetünk belőle főzeléket, tejszínesen, tejfölösen, kevés friss zöldfűszerrel ízesítve nagyon kellemes fogást kapunk. Párolva köretként is adhatjuk, vagy ha elég nagy gumókkal van dolgunk, akkor nyugodtan meg is tölthetjük őket. Íme 11 szuper karalábés fogás.
Demeter Emőke
A nyarat nemcsak a jó idő miatt szeretjük, hanem azért is, mert a piacokon bőségesen válogathatunk a friss zöldségekből. A cukkiniből, karalábéból, padlizsánból, patisszonból sok laktató ételt készíthetünk. Ezúttal olyan töltött finomságokat hoztunk nektek, amely az egész család kedvence lesz.
Videó
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ma pulykahússal töltött karalábéval készültünk nektek, amiből azok is kétszer szednek, akik korábban nem rajongtak ezért a megosztó zöldségért.
Somogyi Bea
A tavaszi zöldségek sorában előkelő helyet foglal el a karalábé. A nyersen is rendkívül finom zöldséget sokszor levesnek vagy főzeléknek készítjük el, pedig a legjobban akkor járunk, ha megtöltjük. Össze is gyűjtöttük gyorsan a legjobb töltött karalábé recepteket.
Sinka Endre
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Hidegen, melegen, nyersen, sülve, sütve, főve vagy töltve: a karalábé szinte mindenhogyan jó. Most, hogy nem csak az import és a fóliás változat, hanem a szabadföldi is kapható a piacokon, érdemes számba venni, hogy mi mindent lehet készíteni belőle, és miért jó, ha minél többször teszünk így.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Isteni recepteket hoztunk a nyár első hétvégéjére, ami ráadásul most három naposra nyúlik. A klasszikus hideg gyümölcslevest követi egy magyaros nyári főétel, amit végül megkoronáz az ellenállhatatlan házi fagyi. Íme!
A tavaszi zöldségek sorában előkelő helyet foglal el a karalábé. Az izgalmas, nyersen is rendkívül finom zöldséget legtöbb esetben levesnek, főzeléknek készítjük el, illetve kedvelt még a töltött karalábé is.