Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A tojás igazi szuperélelmiszer, köszönhetően a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Ízletes és sokféleképpen elkészíthető, gondolj csak a finom tojásalapú ételekre a hazai és a nemzetközi konyhában. Ha azonban túlfőzöd a tojást, máris búcsút inthetsz az egészséget védő hatásának, ráadásul a színe, az íze az állaga is megváltozik.
Videó
Sokan úgy gondolják, hogy a tojásfőzés a konyhai műveletek egyik legalapvetőbb feladata. Ez részben így is van, ám a megszokott klasszikus főzési módszereken túl is van élet. Csavarj egy jót a már megszokott metóduson és legyél te is profi, ha tojásfőzésre kerülne a sor. Sajátítsd el a legjobb praktikákat most!
Mindig túlfőzöd a tojást? Vagy épp túlságosan folyós marad a sárgája? Mutatjuk, milyen lesz a főtt tojás, ha 4-6-8-10 percig főzöd!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, mivel orvosolhatod, ha megreped a tojás főzés közben.
Mindig túlfőzöd a tojást, és egy kínszenvedés meghámozni? Most eláruljuk a tökéletes kemény tojás 4 titkát!