Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Orbán - Marosi
Meglepő, de olyan veszettül nincsen a magyar történelemkönyvekben régóta jegyezve a somlói galuska legendája. Nagyjából az 1950-es években fogant (a Gundel étteremben), a recept és azóta hódít határon innen és túl.
MME
A naptári ősz és az iskolaév beköszöntével, rengeteg szülő kezd kétségbeesetten agyalni azon, hogyan milyen snacket tehetne a kis lurkó hátizsákjába, hogy az délután 4-ig ne haljon éhen.
Sokan húsvét környékén pörögnek csak rá a kalácsevésre, mert katolikus vidékeken a sonkával együtt szentelték meg. Ennek ellenére állandóan elérhető a pékségekben és a boltokban, így akár a legforróbb nyári napon is gond nélkül ehetünk belőle.
Vajon mi kell ahhoz, hogy könnyedén szabadulj meg felesleges kilóidtól? Több fehérje, vagy inkább a szénhidrátbevitelt kellene fokozni? Töltsd ki tesztünket, és kiderül, hogy szervezetednek mire van szüksége!
A hússaláta elsőre talán picit zavart okoz sokak fejében. Sokan a salátát mindenképpen valami zöldség rakásnak képzelik, de a hús mégis hogy jöhet a képbe? A válasz egyszerű, csak toljuk nagyjából az 1/3-ad részébe a húst és máris hússaláta lesz belőle, rakjunk mellé bármit is.
Videó
Miután a Mit ettem ma tesztcsapat addig ment, míg a Sziget fesztivál összes hot-dogját végig nem ette, addig Beus arra vállalkozott, hogy azok, akik a pizzaszeleten és a hot-dogon túli gasztroélényre vágynak, hol és mivel tudják csillapítani az éheségüket. Annyit elárulunk: nagyon komoly a felhozatal!
Ha a Balatonon jársz, akkor szinte kötelező megkóstolnod a nyári szezon nagy kedvencét, a sajtos-tejfölös lángost. De nagyon nem mindegy, melyik büfét választod a strandon! A Nébih Szupermenta tesztsorozatának keretein belül most lángosozókat vizsgáltak a szakemberek, akik 12 balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek. Mutatjuk, melyik éttermek/büfék végeztek a lista élén!
A csicseriborsó már közel 8000 éve megtalálható biztosan Földünkön, ám az utóbbi években lett hatalmas divatja és nem csak a vegetáriániusok körében. A csicseriborsó a humusz saláták/krémek egyik alapanyaga. B vitaminban és fehérjében viszonylag gazdag, de a héten pont nem ezen tulajdonságokra kerestünk tesztet.
A krumpli mellett a rizs az egyik legkedveltebb köret a magyar konyhán. Sokan azonban nem szeretnek a főzésével bajlódni, mert vagy túl főzik, vagy kemény marad a rizsszem, és inkább a boltokban kapható konyhakész változatot részesítik előnyben. A héten a köznyelvben gyors rizsként, vagy zacskós rizsként emlegetett fajtát teszteltük.
Jó gyros nem létezik jó tzatziki nélkül. Egyik legfontosabb eleme, ami segít a teljes összhang beállításában. Számtalan helyen találunk a városban olyan helyet, ahol valami joghurtos löttyöt csúfolnak ilyen névvel és eladják, mint autentikus görög saláta.
A nyári grillpartik kedvelt étele közé tartoznak a különböző ízesítésű grillkolbászok. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta programban 20 debreceni húskészítményeket vizsgált.
Oké, talán most nem a legnagyobb lendülettel dübörög a nyár az országban, de általánosságban elmondható, hogy nyáron nem árt, ha tudjuk milyen folyadékkal kezeljük végtelenül felhevült testünket a kánikulában. Sört és fröccsöt nem lehet állandóan inni. Legkézenfekvőbb a sima hideg víz, de ezzel sokan hadban állnak és inkább valamilyen ízesített csodát vesznek a boltban.
A múltkor éppen a chilis grill sajtokat teszteltük, ami közben mélyen éreztük, hogy jó lenne a füstölt társaikat is leellenőrizni. Nyugtalanított minket a dolog így megindultunk a bevásárló túránkra.
A grillezés szezonja nálunk körülbelül május-szeptember közé tehető, persze aki extrém arc, az megcsinálja -20 fokban és fél méteres hóban is, ha arról van szó. Ezen időszakban a boltok pocain rendre feltűnnek a grillezésre szánt termékek, kolbászok, sajtok, zöldségek szószok és szinte bármi.
Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét.