Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Orbán - Marosi
Nincs megállás, tovább robognak a hétköznapok, lassan már nem is a csokimikulásokra gondolunk, hanem arra, hogy a karácsonyfára és mellé milyen szaloncukor kerüljön. Amikor az ember a bevásárlóközpontban, de már az autószerelőnél is hatodszor hallja a Last Christmast, akkor szinte már görcsösen is azon gondolkozik, hogy milyen fajtával próbálkozzon az idén.
Közeledik az év vége, a december és vele együtt egy vagon ünnep is. Sok mindenről szólnak ezek, de egy közös bennük: mindegyiken féktelenül lehet enni. Ilyenkor kevesebben mérik a szénhidrát-mennyiségeket vagy a cukrot, egy kis édesség hatására pedig könnyen el lehet csábulni.
MME
Szívesen kipróbálod különböző nemzetek konyháit? Akkor teszteld tudásod, és derítsd ki mindössze néhány perc alatt, mennyire vagy otthon a japán, a francia, az olasz, az indiai vagy akár az osztrák gasztronómiában.
A pizza alighanem a legnépszerűbb étel, melyet a Föld bájos lakossága előszeretettel rendel házhoz szállítva. Viszonylag hamar elkészíthető, könnyen fogyasztható és egyszerű. Millió-egy étterem és variáció, de nekünk, magyaroknak az egyik legkedvesebb, a mi kis saját gyerekünk, a magyaros ízekkel felszerelt tésztakorong. Ezekből teszteltünk most ötöt a Netpincéren keresztül.
Te vagy a palacsintakészítés koronázatlan királynője? Fél kézzel muffintésztát keversz, míg a másikkal egy kelt változatot gyúrsz? Tesztünk segítségével most kiderül, mennyit tudsz valójában a sütésről!
Szinte mindenkinek van olyan ismerőse vagy rokona, aki próbálkozott már szörpkészítéssel, hiszen tengernyi ízesítés létezik belőlük. Sokan ebből kifolyólag csakis a házira esküsznek, de bizony van olyan élethelyzet, amikor a boltba betérve kell elkezdenünk keresgélni.
Ropi a.k.a. sós pálcika. Egy nemzetközileg ismert ropogtatni való, talán ember nincsen az országban, aki legalább egy szállal ne rágcsált volna el eddig életében. Elvileg egy igazán egyszerű elemózsiáról van szó, ami leginkább lisztből készül, bár egyes csomagolásokon olyan részletesen kifejtik, mintha atombombáról lenne szó. Alsó hangon legalább 20 hozzávaló, szóval talán mégsem olyan egyszerű a mutatvány.
Most, hogy közeledik november 11-e, azaz a Mártonok névnapja, ideje egy kicsit utánajárni, hogy mi a helyzet libamájpástétom fronton. Az éttermek is lépten-nyomon különböző liba- és libamájas ételekkel csábítják az embereket, ezért kell kideríteni az igazságot konzerves változatokról is.
Talán sokan szezonális üdítőnek gondolják a különböző ízesítésű jeges teákat, azaz ice teákat, a valóság viszont az, hogy lehet kint akár 7-8 fok csupán, akkor is rengeteg boltban találkozunk velük. Különböző ízesítésűek léteznek, de a citrom és a barack viszi a prímet, ezekből találni a legtöbbet.
Mit ettem ma
A melegszendvicsek csillaga talán kicsit leáldozóban van, lehet, hogy szépen lassan ki fognak kopni a boltok polcairól. Végtelen sok variáció – éppen ezért – nincsen belőlük, legnépszerűbb a magyaros, pizzás, provanszi, mexikói és a hamburgeres. Utóbbi típusok felett lehet csak igazán buta fejet vágni, valahogy nem éppen áll össze, hogy milyen lehet egy fix hamburger ízvilága.
A főiskolát megkezdő diákok is szép számmal vannak, de kár lenne kihagyni az igazán karrierkezdőket, azokat, akik épp, hogy betoppantak az általános iskola első osztályába. Ezt a korosztályt még nem feltétlen kellene instant tésztákkal vagy éppen gyógysörrel tömni, sokkal inkább kedvükre való a kakaó.
Mit ettem ma? Na, de kérem, inni is kell néha. A sok ételteszt után eljött az idő egy folyékonyabb halmazállapotú tesztre is, melynek alanya 14 különböző remek baracklé lett.
Ismét összeült a független tesztcsapat, hogy megtaláljuk nektek, melyik a legjobb megoldás, ha az ember a májkrémes szendóját szeretné egy kicsit felturbózni, mondjuk egy szelet lapkasajttal. Megkerestünk, megvettünk, végigkóstoltunk, majd mikrohullámmal bombáztunk és újra végigkóstoltunk 9 versenyzőt a kategóriából.
Mitettemma
Most, hogy ezerrel dübörög a nyár, nagyobb eséllyel szabadulunk ki a természetbe, akár napokra is, ekkor pedig nem árt, ha viszünk magunkkal némi élelmet, mert nem minden vaddisznó szeretné magát felszúratni csak úgy a nyársra a kedvünkért. Egyik igazi klasszikus ilyenkor a konzerv. A konzervek között a király pedig egyértelműen a májkrém vagy a májpástétom. Ezeket teszteli most a Mit ettem ma csapata.