Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Hagyományos magyar ételeket kóstoltatott néhány amerikaival a Buzzfeed csapata. Lássuk, hogy reagálnak a gulyásra, a csirkepaprikásra, a töltött káposztára és a szilvás gombócra azok, akik még soha életükben nem találkoztak hasonlóval.
Reggelt indítani továbbra is sokfajta módon lehet. Ismét az ALDI glutén- és laktózmentes termékei közül csemegéztünk, mikor megálmodtuk az alábbi összeállításokat.
A tejföl eredetileg Oroszországban jelent meg, ahonnan szépen lassan meghódította a legtöbb országot. Hazánkban leginkább a 12 vagy a 20%-os tejfölök terjedtek el, de akad kivétel is természetesen a boltok polcain. Számtalan étel alapját képezik a tejfölök, de sokan szeretik kiegészítőként is használni, például csirkepaprikás vagy éppen hortobágyi palacsinta esetében.
A tejföl központi szerepet tölt be a magyar konyhában: számos ételünk fontos összetevője, szinte mindenhez kell, hiszen levesek, főzelékek, húsos ételek, tészták, köretek, saláták, sok desszert receptjében is megtaláljuk, de még magában is szívesen fogyasztjuk kenyérrel. Tejföl mindig legyen otthon!