Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A fűszer az étel lelke, azonban a tárolásával sokszor meggyűlik a bajunk: kiszárad, összeáll vagy kiszóródik. Mutatjuk, miként tárolhatjuk, hogy ezeket mind elkerüljük!
A szalámi a kirándulós szendvicsek nélkülözhetetlen kelléke, az egyik legnépszerűbb pizzafeltét, sőt, sokan annyira szeretik, hogy nem is szeletelik vékonyra, hanem nagyokat harapnak belőle. Mutatjuk, miből készül pontosan, hol és hogyan érdemes tárolni, és azt is eláruljuk, honnan kapta a nevét a téli szalámi!
A karfiol az egyik legsokoldalúbb zöldség, melyből ezerféle fogás készíthető. Nemcsak leves vagy rakottas alapja lehet, hanem felhasználhatjuk köretként, azaz karfiolrizsként is, de akár diétás pizzatészta is gyúrható belőle.
Nyáron jóval többen kapnak ételmérgezést a nem megfelelően készített, vagy tárolt ételek miatt. Elég megfogadnod a tanácsainkat ahhoz, hogy a nagy melegben elkerüld az ételmérgezést, és a nyárból csak a vidám, önfeledt pillanatokra emlékezz.
A konyhád tele van friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, de pár nap múlva már minden fonnyadtan, szomorúan figyel a tálból? Eláruljuk a legfontosabb tárolási szabályokat, amelyeket betartva hosszabb ideig maradnak frissek a finomságok!
Az utóbbi években felére esett vissza hazánkban a diótermés a dióburok-fúrólégy károsításának hatására, emiatt pedig szezonjakor aranyáron lehet hozzájutni a csonthéjas maghoz. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelően tároljuk el a készleteinket az elkövetkezendő év(ek)re.
Az uborka azon kevés zöldségek közé tartozik, amelyet egész évben viszonylag olcsón beszerezhetünk. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen igazi szuperzöldség, számos jótékony hatással. A legtöbb áruházban – nem éppen környezetbarát módon – műanyag fóliába csomagolva árulják, amitől környezetvédő szívünk vérzik. Hogy miért? Ennek jártunk utána.
Szponzorált tartalom
A főzést kedvelők számára alapvetően fontos, hogy a konyha berendezése és bútorai praktikusak és könnyen elérhetők legyenek. Mindez nem csak élvezetesebbé teszi a hobby főzést, hanem az egyéb házi munkákat is gyorsítja és kényelmesebbé teszi.
Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!
Míg a babkonzerv és a száraz tészta évekig eláll, a friss gyümölcsök és zöldségek általában már pár nap után tönkremennek? Ha azonban a következő trükköket megfogadod, jóval tovább tarthatod őket frissen!
Az igazi kávérajongók szemes kávét vásárolnak és nagy gondot fordítanak a megfelelő tárolása. Talán már te is hallottad, hogy a pörkölt kávé egyesek szerint a fagyasztóban őrzi meg leginkább frissességét, míg mások nem értenek ezzel egyet. Utánajártunk, hogy mi az igazság!
A hagyma az egyik legelterjedtebb zöldség a világon: nekünk magyaroknak úgy tűnhet, minden főételünkben megtalálható. Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább három-négy fej hagyma a kamrában vagy a hűtőben.
Túl korán tönkremegy a gyümölcs? Idő előtt megfonnyad a zöldség? Néhány óra után járdát lehet bontani a kenyérrel? Ennek vége! Íme, a legjobb tippek, hogy megőrizhesd az élelmiszerek frissességét, és biztosan ne kelljen a sajtot vagy a tojást kidobnod.
A legtöbben itt tartják a szemetesvödröt és szinte minden egyebet, amire egyszer még szükség lehet a háztartásban. Arról meg elfeledkeznek, hogy egy kisebb szivárgás is komoly károkat okozhat az itt lévő holmikban. Lássuk, mit érdemes itt tárolni, és mi az, aminek inkább keress egy másik helyet!
Veled is előfordult már, hogy telepakoltad a hűtőt finomabbnál finomabb zöldséggel és gyümölccsel, hogy most majd egész héten egészségesen étkezel, naponta ötször fogyasztasz beőlük - aztán 3 nap múlva szinte mindent ki kellett dobnod, mert tönkrementek? Valószínűleg nem jól tároltad őket! Segítünk, hogy ez többé ne fordulhasson elő.