Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Rozsnyai Gabriella
Cikk
Összegyűjtöttük a legjobb tárkonyos leveseinket, válogassatok belőle kedvetekre, ha ti is imádjátok ezt a kellemes, ánizsos fűszert.
Benke Anna
Még néhány hétig biztosan eltart a parlagfű virágzásának csúcsidőszaka. Az erősen allergén pollen koncentrációja az elkövetkező napokban továbbra is országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. Csupán az étkezéssel sajnos nem lehet elmulasztani a kellemetlen tüneteket, de valamit azért javíthatunk rajtuk.
Sokáig kígyómarás gyógyítására használták, innen a kapcsolat a sárkányokkal. Kellemes, ánizsos illata új értelmet ad a húsos és a zöldséges fogásoknak egyaránt. A francia és erdélyi konyha megkerülhetetlen fűszere, de szerencsére mi is egyre többet használjuk.