Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Egy jó tarhonya a magyaros ételek, de leginkább a pörköltek klasszikus velejárója. Legyen szó csirkéről vagy marháról, ez a zseniálisan egyszerű reszelt száraztésztaként is emlegetett hungarikum tényleg megunhatatlan. Ha te is szereted ezt a köretet, de valami oknál fogva mindig összeragad a végén, akkor jó helyen jársz, már mutatjuk is a megoldást erre a problémára.
Évtizedekkel ezelőtt kedvelt menzakaja volt a tarhonyás hús. Ma már ritkán bukkan fel az éttermek kínálatában, és otthon is egyre kevesebbszer kerül az asztalra. Most egy igazán egyszerű receptet mutatunk, hogy könnyebben felelevenítsd a múlt ízeit.
PATAKY KRISZTINA
Videó
A pásztortarhonya egy igen laktató magyar egytálétel, igazából egy gazdag paprikás krumpli tarhonyával felturbózva. Mutatjuk a legtutibb receptet videón.
A pásztortarhonya régen a pusztában élő pásztorok egyik kedvenc étele volt, amit gyorsan, egyszerűen bográcsban el tudtak készíteni. Ez a laktató egytálétel ma már a magyar konyha egyik népszerű fogásává vált. Nem véletlenül, nem kell hozzá sok alapanyag és egyszerű elkészíteni.
Ha fel kell sorolnunk néhány ízig-vérig magyar ételt, akkor a harmadik-negyedik helyet szinte biztosan kiköveteli magának a lecsó, amely méltán népszerű, hiszen ezerféleképpen elkészíthető. Most egy tarhonyás, vegetáriánus változatot mutatunk.
A pörkölt az a magyaros étel, melyet szinte mindenki megtanul elkészíteni az élete során. Most a legfinomabb változatát hoztuk videón: íme a vörösboros marhapörkölt tarhonyával.
A karácsonyi töltött káposzta után a szilveszteri malacsült, és az újévi lencsefőzelék előtt bizonyára jól esnek az olyan ételek, amelyek gyorsan készen vannak és nem olyan megterhelőek a gyomornak sem. 11 olyan receptet választottunk a hétvégére, ami jól fog esni a karácsonyi nagy étkezések után.
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tésztát, lecsót, csirkét, fasírtot, tarhonyát, főzeléket, rizottót vagy quesadillát. Íme 15 gyors és egyszerű recept.
Kard Sándorné
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Paprika Ágnes
A tarhonya és a rizs minden tanácstalan embernek a segítségére siet, ha már kifogytunk az ötletekből, hogy mit főzzünk. A tarhonyából is készülhet rakottas, leves, de kiváló köret szinte minden szaftos pörkölt mellé!
Bakos Attila
A mi konyhánk különösen szereti használni a fűszeres kolbászt, amellyel számos ételt feldobhatunk. Sem a rakott, sem a paprikás krumpli, de még egy jó lecsó sem képzelhető el nélküle, de ha túllépünk a klasszikusokon, sok izgalmas recept születhet a csodálatos kolbászhús felhasználásával.
Sinka Endre
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Kautz József
A hagyományos ízek akkor sem maradhatnak el az asztalról, ha szeretünk kísérletezni, újítani. Válogatásunkban a pirospaprikáé a főszerep... klasszikusan vagy éppen újragondolva!
Wagensommer Alexandra
Kulcsár Tímea Ágnes
Szilveszterre vendégeket hívtatok, esetleg ti mentek házibuliba? Mautner Zsófi most egy szuper salátareceptet mutat be nekünk, amely villámgyorsan elkészül, és amely garantáltan mindenkinek ízleni fog. Íme a petrezselymes tarhonyasaláta sült zöldségekkel, citromos-olívaolajos öntettel. Próbáljátok ki!
SB
A régi időkben a csikósok, juhászok kedvelt eledele, később igazi menzakoszt volt, mára kicsit megcsappant a rajongótábora. Pedig a tarhonyás lecsó sokunk kedvenc étele, készíthetjük egytálételként különlegesen fűszerezve, idényzöldségek hozzáadásával is.