Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A mikrohullámú sütő egy vitathatatlanul praktikus konyhai eszköz: gyorsabban és egyszerűbben melegíthető benne minden étel és ital, anélkül, hogy egy főzőlappal melegítenénk a lakás hőmérsékletét. Ám sokan nem szeretik, mondván: az így készített vagy melegített ételek valóban elveszítik a vitamin és tápanyagtartalmukat. Vajon tényleg így van?
Hamvazószerdával elkezdődött a húsvétig tartó 40 napos nagyböjt. Akik tartják, ilyenkor önmegtartóztatást gyakorolak, vagyis a test szükségleteit háttérbe szorítva inkább a lelki éltetükre fókuszálnak. Az önmegtartóztatást azonban nem szabad összekeverni az önsanyargatással, és ha jól csináljuk, pozitív hatással lehet is lehet testünkre is.
Azt hihetnénk, hogy napjainkban már nem kell aggódni a vitamin- és ásványianyag-hiány miatt kialakuló tünetekkel, betegségekkel, de ez sajnos nincs így. Bizony még ma is előfordulhat, hogy hiányzik néhány olyan alapvető tápanyag, amelyre a szervezetnek szüksége van az optimális működéshez.
Vegánként valószínűleg tudod, hogy milyen előnyökkel jár és milyen veszélyeket hordoz az étrended. Mégis előfordulhat – különösen, ha viszonylag sok vegán készterméket fogyasztasz –, hogy tápanyaghiány lép fel. Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Ha gyakran érzed magad kimerültnek, fáradtnak már reggel, ébredés után, vagy akár napközben, neked szól a cikkünk. Az őszi fáradtság nem betegség, hanem egy ismert jelenség, ami ellen felveheted a harcot néhány egyszerű praktikával.
Promóció
Szinte a csapból is az folyik, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás – és ezt nem is vitatjuk. A reklámok, a cikkek és ismeretterjesztő műsorok általában azt hangsúlyozzák, hogy a vitamindús és változatos étkezésre kell koncentrálni, amelyben kevés a finomított, feldolgozott élelmiszer, valamint a cukor, és sok a friss alapanyag. Ezzel is tökéletesen egyetértünk.
Ki ne szeretné, hogy a növényei folyamatosan virágozzanak, vagy legalábbis a legjobb formájukat mutassák? Íme, néhány egyszerű és olcsó trükk a konyhából, hogy a virágaid csodásak és egészségesek legyenek.
A mazsola meglehetősen megosztó szárított gyümölcs: egyesek rajonganak érte, mások rosszul vannak, ha csak ránéznek. A következőkben mindkét csoporthoz szólunk, mert szeretnénk, ha a mazsola-rajongók mértékletességet gyakorolnának, a mazsolagyűlölők pedig megtanulnák szeretni a szárított szőlőt, mert esküszünk, megéri!
Veled is előfordult már, hogy nagyon megkívántad mondjuk az édes ízt? A test gyakran így jelzi: egyes tápanyagok hiányoznak a megfelelő működéséhez.