Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Hirdetés
Vajfürdőtől puha, foszlós kelt tészta gombócok, melyek között vastagon megbújik a cukros-diós kéreg -ki tudna ellenállni az aranygaluskának? Pláne, ha nem a szokásos pudingporból főzött mártással, hanem egy selymes, tejszínes francia vaníliaöntettel kínáljuk! Isteni csemege és a házi össze sem hasonlítható a boltban kaphatókkal!
A vargabéles az erdélyi konyha egyik gyöngyszeme. Hajdanán annyira közkedvelt volt, hogy előkelő vendégek érkezésekor házhoz szállítással repítették Kolozsvárról Budapestre. Nem 10 perces megoldás volt, de mindent az ízekért! Ma már (ha csak nem magunk húzzuk a réteslapot és gyúrjuk a metéltet) nagyon egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig frenetikus. Ráadásul ez a nosztalgikus, boldog békeidőket idéző étel akár főételként is megállja a helyét, főként, ha frissen főtt, édes-zamatos tokajiaszús eperöntettel kínáljuk.
Hétköznapi, jól ismert alapanyagokból is lehet izgalmas fogásokat készíteni! Fedezzük fel újra azokat az ízeket, melyeket dédanyáink mindennap használtak: a konyhakertből, balkonládából kikerülő fűszernövényektől különleges aromát kapnak ételeink. Használjuk őket a köretek, húsok elkészítésekor és ráébredünk, mennyire sokat adnak hozzá az étel ízéhez!
A raguleves kihagyhatatlan a családi ebédek kínálatából! Kicsiknek és nagyoknak, cipóból vagy tányérból, tejföllel vagy tejföl nélkül, mindenképpen garantált kedvenc lesz.
Videó
Nincs jobb a nyári melegben, mint egy tál hűsítő gyümölcslevest kanalazva hátradőlni az árnyékban. A jégbe hűtött édes, gyümölcsös-fűszeres ízek és a fagylalt találkozása isteni ízkombinációt eredményez, amit kár lenne kihagyni a nagy forróságban. Nemcsak eperből készítve kiváló, hanem barackból, egresből, meggyből is remek eledel.
Végy két különböző, de a gasztronómiát szenvedélyesen szerető embert. Egyikük a hagyományos magyar ételek szakértője, másikuk pedig a modern konyha szakavatott képviselője legyen. A két embert engedd egy időben ugyanabba a konyhába. Keverj hozzájuk egy csipetnyi rafinériát, bátor kísérletező képességet, és hagyd, hogy kiforrja magát a közös munka. Ha az étel elkészült, élvezd a régi finomságok újfajta ízeit. Induljon a nagy gasztrokaland - Vida Józseffel, a Takarékbank vezetőjével, és Segal Viktor séffel!