Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Sokan már most gőzerővel készülnek az ünnepekre, vagy tervezik a karácsonyi menüt, így előfordulhat, hogy egyesek már képtelenek a hétköznapi konyha nyelvén gondolkozni, ha egy egyszerűbb ebéd összeállításáról van szó. Ezért hát hoztunk is egy újabb dupla menüsort segítségképpen, amit bátran használhattok szombatra, vagy akár vasárnapra is.
CSEH JÁNOS
A sertés legnemesebb része ugyanolyan értékes, mint a marhánál a bélszín. Csak izomszövetet tartalmaz, inakat nem. Egyben és szeletnek is gyorsan, sokféleképpen elkészíthető, de alacsony zsírtartalma miatt könnyen kiszárad, ha nem vigyázol.
Fotó/Videó: Horváth Reni
A szűzérmék gorgonzolás mártásban azért jó választás ebédre, vagy akár vacsorára is, mert könnyen elkészíthető, de mégis különleges fogás, ráadásul a kezdők is bátran nekiláthatnak. A sertés szűzpecsenye egyébként az egyik legfinomabb húsfajta. Óriási előnye, hogy az árát tekintve középkategóriásnak mondható, így ha egy különleges vacsorát kell összedobnod, nem kell vagyonokat hagynod a hentesnél.
Ékes Andrea
Unod már a vasárnapi rántott húst? Elég volt a húslevesből? Kipróbálnál valami újat, de nincs ötleted? Csak semmi pánik! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Kovács Ágnes
Videó
A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, amiből gyorsan lehet omlós, szaftos fogásokat készíteni. A szűzérme ráadásul egy olyan fogás, amely nemcsak egy vasárnapi ebédnek kiváló, hanem az ünnepi asztalon is előkelő ételnek számít. Gyorsan könnyű rovatunkban ezúttal egy olyan receptet mutatunk, ahol egyben sül a hús a körettel.
DÖMÖTÖR VIOLA
Nem mindegy, hogy a sertéshús melyik részből milyen ételt készítünk! A Mindmegette.hu segít eligazodni abban, hogy melyik sertéshús milyen ételhez illik igazán!
Szántó László
Putóczki Gáborné
Árvai Krisztina
Nagy Dénes