Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan idén egy új kategóriát hozott létre. Ez nem más, mint a Best Of The Best, azaz a legjobbak legjobbja kategória, amit 2022-ben a Stand zsebelhetett be magának. Simán kijárt ez az elismerés is, hiszen Széll Tamás és Szulló Szabina étterme az elmúlt három évben zsinórban nyerte meg az Év Étterme díjat.
Videó
Széll Tamás 2016-os európai győzelme óta nem voltak magyarok a Bocuse d’Or dobogóján, most azonban újra megmutattuk Európának, hogy az élvonalban a helyünk! Így nézett ki a második versenynap a Bocuse d'Or Europe-on, középpontban Dalnoki Bence séffel,Nyikos Patrik commis-val, Széll Tamás coach-al, Szulló Szabin elnökkel, és a magyar csapattal!
Elsartolt a Bocuse d'Or második versenynapja a SHIRA Budapesten a Hungexpon. Ma eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik ott lesz Lyonban a világdöntőben 2023 januárjában. A magyar csapat Dalnoki Bence séf vezetésével 9-kor kezdte el a főzést, a coach Széll Tamás.
2022. március 22-24-én a Hungexpo lesz az európai gasztronómia origója, hiszen hat év után a SIRHA keretein belül ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai válogatóját. A magyar csapat nagyon nagy koncentrációt, teherbírást és kreativitást igénylő heteken, hónapokon van túl. A Dalnoki Bence és Nyikos Patrik alkotta csapat Széll Tamás coach vezetésével március 24-én főz a továbbjutásért.
Három hét van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, melyet idén Budapesten rendeznek. A magyar csapat tagjaival, Dalnoki Bencével és Nyikos Patrikkal és az elnökkel, Szulló Szabinával beszélgettünk a versenyről és a felkészülésről.
De pánikra semmi ok: a Stand25 októberben csak elhagyja a Hold utcai bázist, és novembertől a budai oldalon várja a vendégeket!
Az Onyx éttermet elhagyva Széll Tamás és Szulló Szabina először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják saját fine dining éttermüket.
Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata, amely a 2016-os világraszóló európai győzelemtől a 2017-es lyoni döntőig tartó szakaszt mutatja be. Eddig soha nem látott szakmai titkok derülnek ki Széll Tamásék felkészüléséről, és láthatóak lesznek a legizgalmasabb lyoni pillanatok.