Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az éghajlatváltozás, a növekvő népesség, a globalizáció egyaránt arra sarkallja az emberiséget, hogy keressük a fenntartható és alternatív élelmiszertermelési és fogyasztási megoldásokat, melyek komplex megközelítést és alapos vizsgálatot igényelnek – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban.
Juhász Orsolya
A jó tanácsok és a táplálkozási trendek forgatagában időnként nehéz eligazodni, ezt mi tudjuk a legjobban. Most bemutatjuk, mi az, ami többet árt, mint használ a szervezetednek.
Az ételallergia egyre több gyereket és felnőttet érint. Ha valaki allergiás valamilyen ételre, akkor a szervezet ellentámadásba lendül, ami különböző tünetekkel járhat az enyhétől a súlyos reakcióig. Allergiát számos étel kiválthat, azokat szedtük most össze, amelyek a leggyakrabban okoznak allergiás rohamokat.
MDOSZ/MME
A szója – több évezredes múltja ellenére – nagyon megosztja a hazai fogyasztókat. A negatív megítélésben és az ellenszenvben szerepet játszhat az a miliő is, amiben „először kényszerültek” szója fogyasztásra az emberek. A második világháborút követő ínséges időkben ugyanis gyakran kaptak szójafasírtot, ami akkor még sem az ízével, sem minőségével nem lopta be magát a gasztronómia remekei közé. Természetesen azóta az új gyártástechnológiának, a nagyobb fajtaválasztéknak köszönhetően sokat javult a szója, és a belőle készíthető ételek minősége. S ha az egészséges táplálkozás egyik ismérve a változatosság, akkor kevés olyan növényt lehetne még említeni, amit olyan sokszínű módon lehet felhasználni, elkészíteni, mint a szóját. Emellett a beltartalmi értékei is kiemelkedőek, így válhat a szója a növényvilág egyik legértékesebb tagjává.
Az vagy, amit megeszel - tartja a mondás. Szerintünk ez teljesen igaz. Tehát ha szeretnéd tüzesnek érezni magad, fogyaszd rendszeresen az alábbi vágyfokozó ételeket!
Chrenkó Viki
Azt gondoltad, hogy a zöldségchips, az agavé vagy a szójatej egészséges? Van egy rossz hírünk: egyik sem az! Cikksorozatunkban összegyűjtjük azokat az ételeket, amelyeket - a jó hírük ellenére - mindenkinek száműznie kellene az étrendjéből. Íme az első 6 tiltólistás étel.
Mindmegette
A tofu, más néven szójababsajt szójából készül, ami a vegetáriánusok legfőbb húspótló élelmiszere, ám a hétköznapi étrendbe is jól illeszthető – megmutatjuk hogyan!
VK
Vannak, akik szerint a szója nagyon egészséges ennivaló, mások óva intenek fogyasztásától, mondván, többet árt, mint használ. Akkor most együk vagy ne? A szójával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre próbálunk választ keresni, hogy segítsünk a döntésben. Valóban mérgező?
WM
A szója ma már szinte minden élelmiszerünk szerves részét képezi. Egyesek számára fontos és kedvelt nyersanyag, mások kissé idegenkednek tőle, pedig évezredek óta fontos élelmiszer.