Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Gluténmentes Íz-Lik
Cikk
MME
A szilvás gombóc sokak nagy kedvence, ki ne ette volna degeszre magát belőle a nagyinál? Egy tartalmas leves után szerintünk a legjobb második fogás ebédre!
Már javában tart a szilva szezonja, és ebből a mesésen édes gyümölcsből szinte bármi elkészíthető. A szilvából lehet lekvár, befőtt, tehetjük bármilyen süteménybe, és persze pálinka alapja is lehet... Ha azonban szeretnénk egy picit visszafogni a kalóriákat, akkor a diétás szilvás gombóc a tökéletes választás!
Videó
A szilvás gombóc titka a tésztában rejlik. Nem jó, ha olyan kemény, mint egy teniszlabda, az sem jó, ha szétesik, szétfő. Ha ezt a receptet követitek, egy burgonyás, könnyű gombócot fogtok kapni, amiben a fahéj és a szilva dominál.
PATAKY KRISZTINA
Egy nagy tál bableves vagy krumplileves után sokszor megelégszünk egy desszerttel is második fogásként. Ilyenkor jönnek jól az édes főzött tészták, mint a lekváros derelye, a diós nudli, vagy épp a szilvás gombóc. Nálatok melyik a kedvenc?
Kovács Ágnes
Vannak, akik természetesnek veszik, hogy a nagymamájuk házilag gyúrja a szilvás gombóc tésztáját, de a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és csak a kissé fojtós, jellegtelen, fagyasztott változatot ismerjük. Én is ezt ettem egész gyerekkoromban, és sosem értettem a dögunalmas ízű gombócok népszerűségét egészen addig, míg egyszer el nem készítettem úgy, „ahogy kell”, friss alapanyagokból. Ekkor vált világossá előttem, mégis miért is olyan népszerű ez a kultétel. Íme néhány tanács Déri Szilvi bloggertől, alias Házisáfránytól!
Pataki Nóra
A szilvás gombócból nem lehet eleget készíteni. A nagyinál biztosan degeszre etted te is magad belőle. Most a hagyományos, pirított zsemlemorzsában megforgatott gombóc mellett mutatunk egy olyan változatot is, amivel te is nyerő leszel a családnál.
Wagensommer Alexandra
Túrógombóc, szilvás gombóc, Nutellás gombóc... bármi jöhet, csak gombóc legyen? Akkor a következő válogatásunkban biztosan találsz kedvedre való receptet! Összegyűjtöttük ugyanis a legjobb gombócrecepteket, amelyben a nagyi klasszikus, házias gombócaitól kezdve az izgalmas, extrább gombócokig mindent megtalálsz! Nálatok melyik a kedvenc?
Szekeres Lajosné Klári
A szilva és a szilvalekvár csodálatos alapanyaga a különféle süteményeknek, desszerteknek. Gazdag íze, telt aromája sok süteményben, édességben visszaköszön, de a klasszikus, már meglévő desszertek mellett mi magunk is nyugodtan kísérletezhetünk új szilvás finomságok megalkotásával. Íme 15 szuper recept.
A takarékos konyha nem jelenti azt, hogy vacak minőségű, rossz ízű, gyenge alapanyagokból készített ételek kerülnek az asztalra. A gazdaságos háztartás inkább azt jelenti, hogy olcsóbb árszintű, de jó minőségű alapanyagokból készülnek finom és laktató ételek. Íme 14 isteni, filléres recept!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Putóczki Gáborné
Ennyi már gombócból is sok! Na de a gombócból mennyi a sok? A klasszikus szilvás és túrógombóc mellett válogatásunkban igazi különlegességeket is találsz.
Hagyományos magyar ételeket kóstoltatott néhány amerikaival a Buzzfeed csapata. Lássuk, hogy reagálnak a gulyásra, a csirkepaprikásra, a töltött káposztára és a szilvás gombócra azok, akik még soha életükben nem találkoztak hasonlóval.
Malmos Szilvia
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Török Zsuzsa
Ha nem lested el a fortélyokat a nagyitól, akkor most a hozzávalók és a munkafázisok szerint haladva mindet megtanulhatod. Vigyázz, kész, rajt – és kiugrik a gombóc a fazékból!
Már megint hull a szilva a fáról! Nem mindegy azonban, hogyan, mikor és milyen fajtát szedsz nyers fogyasztásra vagy lekvárfőzéshez.