Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Bár ennek nincs hivatalos dátuma, de november közepe tájékán elkezdődik az aprósütemény-szezon. Ennek az időszaknak az egyik nagy kedvence a hókifli, amit sokan, sokféleképpen készítenek: van, aki mandulaliszttel, van, aki lekvárral vagy dióval töltve és van, aki gesztenyével tölti, de dióval szórja. Ami közös bennük az az, hogy még langyosan porcukorba forgatják őket, amitől úgy néznek ki, mint egy hófödte domboldal, amiről ez a sütemény a nevét kapta. Mutatjuk a legizgalmasabb variációkat!
A nyáron megszokott kímélő és könnyű finomságok helyett ősszel inkább a vitamindús, energiát adó ételekre váltunk. Ilyenkor szervezetünknek nem árt egy kis támogatás, hogy immunrendszerünk felkészülve vegye fel a harcot akár egy megfázással szemben is. Ezért igyekeztünk most is összeállítani nektek egy szuper kis menüsört, amivel garantáltan jól lakik majd a család a hétvégén.