Mindmegette.hu
Recept
MME
Videó
Íme, egy tökéletes őszi finomság, ami nem csak desszertként tökéletes, de akár az uzsonnás dobozba is bátran tehetjük. A tartalmas lepényben a mák és a szilva együttese remekül harmonizál egymással, így a hűvösebb, borongósabb napokon is garantáltan jókedvre derít. Vigyázz, mert nem kizárt, hogy kihűlni sem lesz ideje, annyira finom!
Cikk
A zamatos, illatos körte, a szilva, az alma, a birs mind kiváló alapanyaga egy finom süteménynek és ne feledkezzünk meg az olyan kiváló alapanyagokról sem, mint a dió, a mák, vagy a sütőtök.
PATAKY KRISZTINA
Stern Ágnes
A szilva, finom, színes és egészséges, mégsem tartozik a legnépszerűbb gyümölcseink közé, pedig rengetegféleképpen felhasználható. Ismerjük meg egy kicsit jobban!
A szilva és a szilvalekvár csodálatos alapanyaga a különféle süteményeknek, desszerteknek. Gazdag íze, telt aromája sok süteményben, édességben visszaköszön, de a klasszikus, már meglévő desszertek mellett mi magunk is nyugodtan kísérletezhetünk új szilvás finomságok megalkotásával. Íme 15 szuper recept.
Felcsiki Tünde
A szilvás gombóc sokak nagy kedvence, ki ne ette volna degeszre magát belőle a nagyinál? Most, hogy közeledik a nyár vége egyre többször készítjük el ezt a népszerű desszertet, ami egy tartalmas leves után a legjobb második fogás ebédre.
Hogy miért együnk lila ételeket? Mert nem csak finomak, hanem egészségesek is! Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!
Putóczki Gáborné
Orbán - Marosi
A rendes magyar ember fejében a szilva elsőként pálinka formájában jelenik meg és nem befőttként. A tökéletes szilvapálinka tesztet talán a toxikológián tudnánk elvégezni, mert bizony erősen telített a piac és abból egyet sem szabad kihagyni.
Salamon Csilla
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy villámgyorsan elkészíthető szilvalekvár következik, ami húsok mellé, sütiben, és önmagában is isteni finom!
Néhány nap és bekopogtat a szeptember! Ha szerencsénk van, akkor néhány hétig még marad a nyárias időjárás, de a konyhában a dinnye és a kukorica helyett a gomba és a szilva lesz a sztár. Az Ínyenc magazin őszi száma ezekről a finomságokról is szól!
Szekeres Lajosné Klári
Wessely Márta
A különféle piros gyümölcsök és a barack után újabb télire való jelent meg a piacon: a szilva. A szilvát eltehetjük befőttként vagy savanyítva, leggyakrabban mégis lekvár lesz belőle. Méghozzá legendásan finom, és a főzése körül is vannak mendemondák.
A gyümölcslevesnek nem csak nyáron van szezonja. Az őszi-téli gyümölcsökből is készíthetsz igazán finom levest. Erről a mennyei finomságról pedig azoknak sem kell lemondaniuk, akik laktóz-, vagy gluténérzékenyek.
FAZEKAS KIRA
Ez a rostban és ásványi anyagokban gazdag, csodás gyümölcs nagyszerű hatással van az egészségünkre, ráadásul fogyhatunk is vele.
Van az úgy, hogy az adventi időszak kicsit zűrösebbre sikerül a tervezettnél. Több munka szakad ránk, kevesebb idő jut az előkészületekre, s a karácsonyi menü kapcsán sem érezzük azt, hogy most szeretnénk valami egészen új, a szakácstudásunk határait feszegető finomsággal előrukkolni. Ilyenkor jönnek jól a megszokott, kedvelt alapanyagaink, amikből könnyedén készíthetünk izgalmas és ünnepi menüt.
A szakértők folyton hangsúlyozzák, hogy fogyasszunk minél több szezonális gyümölcsöt. De melyiket válasszuk és mennyit ehetünk egy nap? Íme a válaszok a legfontosabb kérdésekre.
Ha olyan különleges receptet keresel, amit könnyű elkészíteni, de képtelenség elrontani, a kész finomságot pedig mindenki boldogan falja, ne keress tovább! Ezzel a szilvás csirkecombbal nem lőhetsz mellé, főleg, ha kókuszos rizzsel tálalod. Most megmutatjuk, hogy készítsd el lépésről lépésre. A sikerélmény garantált!