Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Bőséges árukínálattal, friss zöldségekkel és ősszel érő zamatos gyümölcsökkel csábítják spájzolásra vásárlóikat a hazai piacok. Szemrevételeztük a felhozatalt!
Videó
Íme, egy tökéletes őszi finomság, ami nemcsak desszertként tökéletes, de akár az uzsonnásdobozba is bátran tehetjük.
Felcsiki Tünde
A nyári desszerteket lassan felváltják az őszi finomságok. Nem is lehetne szebben indítani a szeptembert, és búcsúztatni a nyarat, mint egy könnyű, elronthatatlan pitével és egy kis csavarral! Mutatjuk a mennyei, rusztikus szilvás galette receptjét.
A szüretelés az érett gyümölcsök begyűjtése, betakarítása, vagyis a termesztés utolsó fázisa. Egy konkrét időpontot nehét volna meghatározni, hiszen ez számos tényezőtől függ: a növény fajtáján túl a termesztési körülményektől, a helyi klímától és attól is, hogy mire akarjuk felhasználni a termést!
Putóczki Gáborné
A szilvás gombóc sokak nagy kedvence, ki ne ette volna degeszre magát belőle a nagyinál? Egy tartalmas leves után szerintünk a legjobb második fogás ebédre!
Már javában tart a szilva szezonja, és ebből a mesésen édes gyümölcsből szinte bármi elkészíthető. A szilvából lehet lekvár, befőtt, tehetjük bármilyen süteménybe, és persze pálinka alapja is lehet... Ha azonban szeretnénk egy picit visszafogni a kalóriákat, akkor a diétás szilvás gombóc a tökéletes választás!
Szekeres Lajosné Klári
Javában tart a szilvaszezon, így mi másból készíthetnék most édességet, mint ebből az isteni finom gyümölcsből? Mutatjuk a kedvenc receptjeinket, amiket a hőség elmúltával érdemes megsütnöd.
Tombol a befőzési szezon, midnenki gőzerővel keresi az olyan tartósítási megoldásokat, amelyek lehetőslg szerint gyorak, egyszerűek, és a lehető legjobban megőrzik a gyümölcs eredeti ízét. Így aztán nem is értjük, hogyan merülhetett a feledésbe egy olyan egyszerű ám nagyszerű recept, mint a szódás szilva!
PATAKY KRISZTINA
Fanny magazin
Több ezer különböző szilvafajta létezik, melyek színben, méretben és beltartalmi értékekben is eltérnek egymástól, egy azonban közös bennük: rendkívül egészségesek és finomak. Nézzük, miért érdemes rendszeresen enni belőle.
A zamatos, illatos körte, a szilva, az alma, a birs mind kiváló alapanyaga egy finom süteménynek és ne feledkezzünk meg az olyan kiváló alapanyagokról sem, mint a dió, a mák, vagy a sütőtök.
Stern Ágnes
A szilva, finom, színes és egészséges, mégsem tartozik a legnépszerűbb gyümölcseink közé, pedig rengetegféleképpen felhasználható. Ismerjük meg egy kicsit jobban!
A szilva és a szilvalekvár csodálatos alapanyaga a különféle süteményeknek, desszerteknek. Gazdag íze, telt aromája sok süteményben, édességben visszaköszön, de a klasszikus, már meglévő desszertek mellett mi magunk is nyugodtan kísérletezhetünk új szilvás finomságok megalkotásával. Íme 15 szuper recept.
Hogy miért együnk lila ételeket? Mert nem csak finomak, hanem egészségesek is! Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!
Orbán - Marosi
A rendes magyar ember fejében a szilva elsőként pálinka formájában jelenik meg és nem befőttként. A tökéletes szilvapálinka tesztet talán a toxikológián tudnánk elvégezni, mert bizony erősen telített a piac és abból egyet sem szabad kihagyni.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy villámgyorsan elkészíthető szilvalekvár következik, ami húsok mellé, sütiben, és önmagában is isteni finom!