Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Meddig kell keleszteni az élesztős vagy kovászos tésztát? Jó ötlet-e lefagysztani? Hogyan lesz szép könnyű a tésztánk? Széll Tamás elárulja, ő hogyan készítette élete buktáját!
Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek.
A Bocuse d'Or 2020-as európai középdöntöjét Norvégia nyerte, Dánia a második helyen végzett, Svédország csapata lett a harmadik. Veres István a 9. helyen zárta a versenyt, ezzel biztosította helyét a lyoni vilagdöntőben.
Elstartolt a Bocuse d’Or Európai Válogatója. Minden idők legrendhagyóbb szakácsversenyét október-15-16-án rendezik meg Tallinban - üres lelátókkal, nézők nélkül. A magyar csapat, Széll Tamás elnökletével maximálisan készen áll a megmérettetésre, Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach 16-száll ringbe továbbjutásért.
Minden alkalommal szívmelengető érzés, amikor a világsajtó a magyarok hatalmas múltra visszatekintő kultúráját, értékeit, vagy gasztronómiáját dicséri. Nos, joggal lehetünk büszkék hazánkra most is, hiszen újra Budapest került reflektorfénybe a CNN által forgatott közel félórás műsorában.
Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitott új, budai helyszínén és várja vendégeit. A gulyás és a rakott krumpli után a halászlé, a beregi bébi töltött csirke és a palacsinta lehet az új kedvenc.
De pánikra semmi ok: a Stand25 októberben csak elhagyja a Hold utcai bázist, és novembertől a budai oldalon várja a vendégeket!
Mennyit költünk havi átlagban éttermekben? Van-e hatása a gasztroforradalomnak a fogyasztásunkra? Ki a legismertebb séf az országban? Tudjuk-e, hogy hány Michelin csillagos éttermünk van? Tervezzük-e meglátogatni ezeket? Kiderül a 2018. őszén végzett kutatásból!
Széll Tamás kést élez, majd kenyeret vág. Szulló Szabina pedig szarvasgombát tisztít, miközben egy másik kollégája tésztát dagaszt. Ezeknek a hangjaiból készült különös zenemű.
Az Onyx éttermet elhagyva Széll Tamás és Szulló Szabina először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják saját fine dining éttermüket.
Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.
MTI
Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
Videó
Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata, amely a 2016-os világraszóló európai győzelemtől a 2017-es lyoni döntőig tartó szakaszt mutatja be. Eddig soha nem látott szakmai titkok derülnek ki Széll Tamásék felkészüléséről, és láthatóak lesznek a legizgalmasabb lyoni pillanatok.
Megjelent a Michelin étteremkalauz Európai kiadása, amelyből kiderül: eggyel kevesebb Michelin-csillagos étterem van Magyarországon.
Az Egyesült Államok csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. Megmutatjuk az aranyat érő kreációt!