Mindmegette.hu
Recept
Chefbag
Cikk
MME
A hús biztonságos grillezése, a finom végeredmény látszólag egyszerű feladat, de ne feledjük: senki sem születik grillmesternek. Segítünk, hogy igazán ízletes húsok készüljenek akár az első alkalommal is.
Szponzorált tartalom
Az egyik legjobb dolog a nyárban, - álljon rendelkezésünkre akár egy tágas kert, kényelmes terasz vagy csak egy parányi erkély hogy egy kötetlen hangulatú, családi vagy baráti grillezésre bárhol lehetőségünk van. A kellemes csevej mellé elmaradhatatlan a füst illata, a pácolt húsokhoz és zöldségekhez készült gazdag saláták színkavalkádja, illetve egy pohár hűsítő bor vagy sör íze. A lényeg mindössze, hogy a szabadban, szabadtűzön süssük a húst, halat, és a zöldségeket. A grillezve készült étel nemcsak ínycsiklandozóan finom, hanem egészséges is, ha betartjuk a grillezés aranyszabályait. A folyamatot mindenképp érdemes előkészíteni, hogy minden gördülékenyen menjen. Vegyük hát sorra a teendőket!
A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán. Az állategészségügyi szakemberek az érintett 32 500 pecsenyekacsa leölését már gyanú alapján megkezdték.
Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!
A magyar szakemberek 2010-ben kezdeményezték, hogy nemzetközi szinten május 10-én ünnepeljük a Baromfi Világnapot. Hazánkban előszőr 2013-ban tartották meg ezt a napot, így idén ötödik alkalommal ünnepelhetnek május 10-én határainkon belül a szakmabeliek. A Földművelésügyi Minisztérium, az AMC és a BTT baromfikampánya a jeles nap alkalmából április 25. és május 13. között az egészséges baromfihúsok fogyasztásának előnyeiről és a sokak által „tökéletes táplálék”-ként emlegetett tojásról szól.
Nincs még egy annyira harsogó és vibráló, a tavaszi zöldet idéző szőlőfajta, mint a sauvignon blanc. Kisütött végre a nap, megjelentek a piacokon a spárgacsokrok és a friss zöldfűszerek, amikhez tökéletesen illik, de a könnyed, vibráló karakterű bor a kültéri borozások egyik kedvence választása is.
Különleges kiadvánnyal ajándékozza meg a háziasszonyokat karácsonyra a SPAR. A Nagy Húskönyv részletesen bemutatja, amit a friss húsokról mindenkinek tudnia kell, emellett hasznos tanácsokkal, receptekkel és tippekkel segíti a legfinomabb fogások elkészítését.
Az őszi-téli időszakban még inkább oda kell figyelünk arra, hogy energiában-és vitaminban gazdag ételeket fogyasszunk, illetve, hogy testünket felvértezzük a hideggel szemben. Íme 10 tipp, amit érdemes megfogadni.
MTI
A sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája is 5 százalékra csökkenhet, de mérséklődik az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
A januári időszakban tökéletes választás egy jó kocsonya. A kocsonya klasszikus fogás, a zselírozásra alkalmas csontokból, bőrökből viszonylag könnyen elkészíthetjük a remegős fogást.
WM
S hagyd egészben! Az egyben sült csirke egészen más élményt nyújt, mint az alkatrészeire szedett változata, még akkor is, ha számszerűen pont egy csirkét tesznek ki. Sütési tippek, fűszerezési variációk a legfinomabb sült csirkékért!