Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Próbáltad már a sütőben sült finn vagy a szuperkönnyű japán felhőpalacsintát? Ha unod a hagyományos receptet, itt az idő megkóstolni pl. a venezuelai vagy a marokkói verziót, nem fogsz csalódni!
Gáspár Bernadett
Videó
Ha eddig azt tartott vissza a szilvalekvár főzéstől, hogy a tűzhely mellett kell állnod órákig és kavargatnod a fazékban rotyogó lekvárt, van egy jó hírünk. Íme a legkényelmesebb lekvárfőzés. A szilvát csak elteríted egy tepsiben, beteszed a sütőbe, a szilva mennyiségétől függően 5-8 órán át sűrű dzsemmé sül.
DÖMÖTÖR VIOLA
A tócsnit - vagy tócsit vagy lepcsánkát, ki hogyan ismeri - egyszerűen mindenki szereti. Készülhet szinte bármilyen reszelhető keménységű zöldségből, villámgyorsan megvan, köretnek, vendégvárónak vagy snacknek is tökéletes. A lenti recept szuperkönnyű, mivel nem olajban, hanem sütőben sült készül, és az extra töltelék miatt felejthetetlen!
A tócsnit egyszerűen nem lehet nem szeretni: köretnek, ropogtatni valónak, mártogatósnak, uzsonnára vagy vacsorára tökéletes választás, mivel pofonegyszerű, gyorsan kész, és, ha úgy készítjük el, mint a lenti videón, még szuperkönnyű, light fogás is lehet belőle!