Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Minden nap tanulunk valami újat – ez alól a tapasztalt háziasszonyok sem kivételek. Sok a megválaszolatlan kérdés például a sütőben használható anyagokkal kapcsolatban. Lássuk, miket nem tehetünk a forró sütőbe!
Mindmegette
Melegszendvicsből sosem elég! Ez az állítás különösen igaz a tavaszi szünet időszakára, hiszen a gyerekek szinte folyton éhesek, és ilyenkor bizony minden olyan étel jól jön, amit egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni.
Aranybarna, foszlik és ropog - mi az? Nem lenne túl nehéz találós kérdés, természetesen a békebeli vajaskifliről van szó. Ami már önmagában is nagyon finom, főleg frissen, langyosan, pici vajjal. De remek tízóraialap is, az ebből készített uzsonnát biztos meg fogja enni a legválogatósabb apróság is.
Videó
Imádod a fánkot, de nem bírod elviselni a lakásban terjengő olajszagot? Akkor ez a te recepted! Mutatjuk videón, hogy készül a fánk sütőben sütve.
Bár a legtöbb digitális óra már magától átvált az óraátállítás alkalmával, vannak olyan készülékek, amiken manuálisan kell átállítani az időt. Mutatjuk, milyen eszközök tréfálhatnak meg minket!
Amikor pizzát rendelünk, általában szeretünk biztosra menni, így vagy a legnagyobbra esik a választásunk a kínálatból, vagy több darabot veszünk, ezért szinte biztos, hogy nem fogy el egyszerre az összes. Ám a másnapos pizza – bármilyen gondosan is elcsomagoltuk – nem hozza előző napi formáját: száraz és kemény. A fogyaszthatóság reményében bedobjuk pár percre a mikróba, de a végeredmény az esetek döntő többségében nem az igazi… Most következő trükkjeinkkel azonban olyan lesz a másnapos pizza, mintha frissen a kemencéből érkezett volna.
A sütő takarítása nem a legszívderítőbb feladat, így nem csoda, hogy csak kevesen veszik a fáradságot, hogy akár heti rendszerességgel kitisztítsák, még akkor sem, ha a pár hónapos, vastagon ráégett zsírréteget sokkal nagyobb kín levakarni a belső felületekről. Van azonban egy trükk, amivel a gyötrelem és a takarításra fordított idő is minimalizálható. A kulcsszereplő itt is a régi kedvencünk: az ecet!
Egy jó sütő nem olcsó mulatság, ezért megéri vigyázni rá. Valószínűleg nem is gondoltad még végig, mire kellene odafigyelned, hogy sokáig hűséges társad legyen a konyhában. Mutatjuk, mire ügyelj!
Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját! Ismerős a figyelmeztetés? Az ok egyszerű: minden alkalommal, amikor kinyitjuk az ajtót, kb. ötven százalékkal csökken a sütő hőmérséklete, így az étel elkészítése sokkal tovább tarthat. De ha azt látjuk, hogy a készülő étel nem egyenletesen sül, muszáj közbeavatkozni.
Te mit tartasz a sütő alatti fiókban? Edényeket? Esetleg a tepsiket? Lehet, hogy valójában teljesen másra kéne használnod!
A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után. Azonban pánikra semmi ok, hiszen a következő tippekkel sokkal gyorsabban végezhetsz ezzel a nem túl hálás feladattal.
Stern Ágnes
Azt gondolnánk, hogy a sütőknél, pláne a mai modern daraboknál olyan nagyot hibázni használatkor vagy tisztításkot nem nagyon lehet. Ám van néhány apróság, amit feleslegesnek gondolhatunk, vagy "jobban tudunk", de valójában, a végeredmény szempontjából meglepően fontosak.
6 remek praktika vészhelyzetek esetére – egy kis segítség, hogy minden váratlan problémát könnyedén megoldj, és tökéletesen teljen az ünnep!
Hogyan lehetünk jó háziasszonyok anélkül, hogy kimaradnánk minden jóból, ami az étkezőasztal mellett történik?
(x)
Magyarországon is bemutatkoztak a Hotpoint márka legújabb beépíthető készülékei, amelyeket a 21. század fogyasztói elvárásai ihlettek, és amelyek az innovatív technológia és a lenyűgöző dizájn páratlan kombinációja testesítik meg.