Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A burgonyás pogácsa azért csodálatos, mert a benne lévő krumpli miatt sokkal laktatóbb, és napokig friss marad, ráadásul gyanolyan tökéletes a reggeli kávé, mint egy nagy tál bableves mellé kenyérpótléknak, vagy akár vendégvárónak is! Mutatjuk a tuti receptet, videón!
Cikk
Mindmegette
Legyen szó sós vagy édes süteményről, kalácsról vagy bejgliről, akkor igazán finom és szép, ha belül puha, kívül viszont ropogós és aranybarna. Videón mutatjuk, mire figyelj oda, és garantáltan mindig tökéletes lesz a végeredmény!
A medvehagymás hajtovány egy zseniálisan finom sós aprósütemény, amely vendégvárónak, sörkorcsolyának, tévé előtti nasinak, vagy akár gulyásleves mellé kísérőnek is tökéletes. Videón mutatjuk a receptet!
Mennyei húsvéti, krémes sütemény tojáslikőrrel megbolondítva. Ha egy igazán finom, ünnepi desszertet készítenél húsvétra, és már unod a kalácsot, akkor próbáld ki ezt az amerikai krémest, aminek videón mutatjuk a receptjét.
Aki sokszor készít otthon tejszínhabot, biztos észrevette már, hogy van, amikor nem lesz kemény a hab, vagy kicsapódik, és sehogy sem lesz tökéletes az állag. Most eláruljuk, mire figyelj és garantáltan mindig tökéletes lesz a házi tejszínhabod.
Kicsit olyan, mint egy békebeli puncsszelet, csak a tetejét mennyei habos réteg fedi. A Kata vagy Kati szelet egy igazi, régimódi édesség, ami nem hiányozhatott a lagzik ünnepi asztaláról. Elfeledett kedvenc, amit érdemes manapság is elkészíteni.
A leveles tészták királya a blundel tészta, ami nem csak a vajtól lesz omlós és puha! A blundel, vagy más néven élesztős leveles tészta egy olyan alap, amiből bármilyen sütemény létrehozható, akár sós, akár édes pékáru is! Mi most croissant-t készítettünk.
Ha szeretsz sütögetni, akkor jó, ha tisztában vagy a tökéletes tojásfehérjehab készítésének minden apró trükkjével. Már csak azért is előny, ha profi vagy a témában, mert a süteményeken túl még egy bögre meleg kakaóval vagy forró csokoládéval is csodát tesz. Téged is érdekel a titok? Akkor van egy jó hírünk. Farkasinszki Ildikó a Sütisuli legújabb videójában bemutatja, hogyan lesz tökéletesen fényes a tojáshab.
Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, bármikor tökéletes választás egy mennyei pékáru, főleg, ha az valamilyen csiga. Ha azonban már unod a kakaós vagy fahéjas csigát, és megkóstolnál valami illatos finomságot, akkor próbáld ki ezt a mennyei kókuszos kelt csigát. Rögtön két tepsivel kell sütni belőle!
Az omlós kuglóf tökéletes lehet reggelire, kávé mellé vagy akár uzsonnára is. Mi most egy hagyományos, mazsolás verziót készítettünk, de aszalt gyümölcsökkel, dióval vagy akár kakaóporral is felturbózhatjuk. Garantált vele a siker!
Hogyan készítsünk aranygaluskát, marlenkát vagy Rákóczi túróst? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli című videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz, ugyanis Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját, egészen az alapoktól kezdve - tartsatok velünk!
Ha egy finom, buktatók nélküli desszert után kutatsz, akkor a néró teasütemény lesz az, amit te keresel. A cukrászdák egyik örök favoritja, a klasszikus értelembe vett teázás kötelező kiegészítője vendégvárónak is tökéletes, ráadásul annyira finom, mint amennyire egyszerű az elkészítése. Videón mutatjuk a receptet!
Az édes és sós remekül illik egymáshoz! Elsőre vad ötletnek tűnhet, hogy egy sütemény tésztájába tepertőkrém kerüljön, de hidd el, pazar lesz a végeredmény. Videón mutatjuk, hogyan készül a szilvalekváros papucs - egy kis csavarral!
A britek egyik nagy kedvence, a Battenberg-szelet egy rózsaszín-sárga piskótacsoda, amit először Viktória királynő Viktória nevű unokája és Battenberg Lajos herceg 1884-es házasságának tiszteletére készíttette. Sokan dominótortaként vagy templomablak-tortaként is emlegetik. A Sütisuli ünnepi kiadásában most ezt a finomságot készítettük el.
A somlói galuska az a klasszikus magyar desszert, ami nem hiányozhat senki receptes füzetéből. Az elkészítése picit időigényes és pepecselős, de megéri a fáradságot, ugyanis mennyeien finom lesz a végeredmény.