Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Sokan íztelennek, jellegtelennek tartják a csirkemellfilét, pedig egy igazi jolly joker: könnyedén készíthető belőle mindenféle hétköznapi, gyors fogás, de egy bonyolult, „elegáns” ételköltemény központi eleme is lehet.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lehet extra finom és puha a mazsola a desszertekben.
Végre enyhült a forróság, nincs kánikula, így újra bekapcsolhatjuk a sütőt. Össze is gyűjtöttük nektek gyorsan a kedvenc kelt tésztás receptjeinket, süssetek, amíg lehet!
Videó
Szabi, a pék segít nektek abban, hogy a legmegfelelőbb konyhai eszközöket válasszátok, ha otthon sütnétek.
Karácsonykor még azok is belevágnak a desszertkészítésbe, akik a hétköznapokon egyébként ezt soha nem teszik. Nekik gyűjtöttünk össze néhány egyszerű alapszabályt, melyek segítségével jobban boldogulnak majd a konyhában.
Talán azt gondolnád, Katalin és Vilmos csak leadják a rendelést a királyi séfnél, és már érkezik is nekik az áhított étel. Azonban a royal-páros sokszor inkább saját kezűleg készíti el a család kedvenc fogásait. Mutatjuk, milyen finomságok készülnek leggyakrabban a konyhájukban!
Török Zsuzsa
Elkészítheted ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak kávé, tea mellé – egy isteni sajttortával mindenkor sikert arathatsz. Nyáron a zselatinos a nyerő, télen inkább a sült változatra fókuszálunk.
Stern Ágnes
Azt gondolnánk, hogy a sütőknél, pláne a mai modern daraboknál olyan nagyot hibázni használatkor vagy tisztításkot nem nagyon lehet. Ám van néhány apróság, amit feleslegesnek gondolhatunk, vagy "jobban tudunk", de valójában, a végeredmény szempontjából meglepően fontosak.
Takács Éva
Nem egyszerű eldönteni, hiszen mindkét terméknek vannak előnyei és hátrányai. Lássuk, melyek ezek, és azt is, hogy mikor érdemes a vajat, és mikor a margarint választani!
A karácsonyi bevásárlásnál a margarin azon alapanyagok közé tartozik, amit duplán felírunk a bevásárlólistára. Az ünnepi időszakban a sütemények, sós vendégvárók elkészítéséhez jóval több margarint használunk, mint évközben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta program idei záró tesztjén az ünnepi előkészületek egyik kiemelt termékcsoportját, a sütő- és főzőmargarinokat tesztelte.
Néha csak egy apró mozzanat vagy egy bevált praktika hiányzik ahhoz, hogy a süteményeinkből kihozzuk a maximumot! Legyen szó akár a tészta összeállításáról, dekorálásáról vagy tárolásáról, érdemes betárazni ezekből az ötletekből!
Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába - a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag!
Ki ne szeretné a hangulatos nyári kerti partikat és a finom grillezett ételeket? Az viszont már kevésbé hangzik jó programnak, mikor a grillrácsra tapadt húsmaradványokat kell lesikálnod, igaz? Most mutatunk néhány praktikát, hogy anélkül süthesd meg a húsokat, hogy azok a grillrácsra tapadjanak és adunk néhány tippet ahhoz is, hogy takarítsd le a sütőt, ha már megtörtént a baj.
Biztos veled is előfordult már, hogy nagyon kevés volt az időd a főzésre és azt kívántad, bárcsak lenne egy időnyerőd. Varázseszközzel nem szolgálhatunk, de hoztunk néhány tippet, amivel felgyorsíthatod a konyhai műveleteket. Egyszerűek, mint az egyszeregy és értékes perceket spórolhatsz velük.
A nagyböjt előtti farsangi időszak kötelező eleme a fánk, aminek fontos jellemzője az úgynevezett szalag, azaz, hogy a középbarnára pirult sütemény oldalán, körben egy világosabb csík húzódik. A városi legendával ellentétben nem olyan nagy ördöngösség elérni ezt az állapotot, csupán néhány apró trükköt kell bevetni.