Mindmegette.hu
Cikk
MME
A koronavírus-járvány talán még inkább arra ösztönöz bennünket, hogy spóroljunk, és jobban odafigyeljünk az ételmaradékok felhasználására. Tanácsainkkal azonban nemcsak az élelmiszerpazarlásnak inthetünk búcsút, hanem a felesleges zsírpárnáknak is.
Stern Ágnes
Egy személyre főzni sokkal költségesebb és bonyolultabb. Most hoztunk néhány egyszerű trükköt, hogy minél kevesebb ételmaradék végezze a kukában!
Gyakran tapasztaljuk, hogy az élelmiszerre szánt költségkeretet sokkal könnyebb átlépni, mint betartani. Ez okozhat némi feszültséget a hó végén, ám a jó hír az, hogy tervezéssel és egy kis elszántsággal jóval visszavehetünk a kiadásokból.
Szeretnél egy kis plusz pénzt? Talán nem gondolnád, de egy kis odafigyeléssel, sok kicsi sokra megy alapon rengeteget spórolhatsz a konyhai költéseiden. Mutatunk néhány hasznos tippet!
A pénztárcabarát, mégis egészséges és laktató fogás - mi az? Hát persze, hogy a főzelék! Bármikor jól jöhet, ha van a repertoárban néhány tuti recept. Íme a 10 kedvenc!
Sajnos rengeteg étel végzi a kukában. Pedig, ha egy kicsit jobban odafigyelünk, nagymértékben csökkenthetjük a pazarlást, sőt még pénzt is spórolhatunk. Máris mutatjuk, hogy te mit tehetsz az ügy érdekében.
A mesterszakács, aki elsősorban arról ismert, hogy percek alatt képes összedobni egy zseniális, királyi vacsorát, és azon dolgozik hogy minden brit kisgyerek egészséges ebédet kapjon, minden nap, most új kihívással néz szembe: Jamie Oliver idén az elképesztő méreteket öltött ételpazarlással veszi fel a küzdelmet, és konkrét tippeket ad arra nézvést, hogyan tudjuk mindezt a saját otthonunkban elérni.
Sok dolog van, amin spórolhatunk, de a konyha talán az a terület, ahol a legnehezebb ezt megtenni, mert enni, ugyebár, kell, és, ha lehet, olyasmit, ami jól esik. Ám, ha a mindennapos bevásárlásainkat górcső alá vesszünk, legtöbbünknél fülöncsíphető jó pár extra kiadás, ami a nassolni valóknál sőt, a kicsi tasakba csomagolt mustárnál, vagy az egyenként becsomagolt fogpiszkálónál is feleslegesebb.
SB
A konyhai berendezéseink energiatakarékos használatával nemcsak a pénztárcánkat, hanem a környezetünket is kímélhetjük.
Ki ne ismerné a szűkös, hóvégi napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére olcsó alapanyagokból is készülhet kiadós és ízletes étel: ilyenkor előtérbe kerül a krumpli, a tészta, a szezonális zöldségekből készült főzelékek és egytálételek, de készíthetünk lecsót, lángost és rakottast is. Íme 13 pénztárcakímélő fogás.
A hűtőben lévő alacsony hőmérséklet segít abban, hogy az élelmiszerek frissek maradjanak, továbbá megakadályozza, hogy a hőség miatt veszélyes mikrobák szaporodjanak el bennük. Ha azonban jól használod a hűtőt, áramot és pénzt spórolhatsz meg vele!
Percenként nyitogatott, eljegesedett hűtő, koszos kerámialap, elvízkövesedett vízforraló: a háztartási gépek igazi pénzfalók, ha nem figyelünk rájuk. Ha megfogadod a tanácsainkat, még kellemes meglepetés is érhet a következő havi számla kibontásakor!