Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A lasagne örök kedvenc, amit sokféleképpen variálhatunk: hagyományosan ugyan bolognai raguval és besamellel készül, de szerencsére egy csomó húsmentes, és mindenféle macerát nélkülöző változata is van már- ez itt az egyik kedvencünk!
PATAKY KRISZTINA
Cikk
Isteni "muffinokat" készíthetsz tojásfehérjéből, mindössze néhány alapanyag hozzáadásával - kevesebb, mint 20 perc alatt. Egészséges, diétás (egy "muffin" csak 46 kalóriát tartalmaz!), ráadásul pikk-pakk elkészül, így sietős reggeleken is tökéletes harapnivaló!
Dr.Gondek Károlyné
Török Zsuzsa
Ne csak főzelékhez, töltelékhez vagy salátához használd fel a haragoszöld vitaminbombát – próbáld ki házi pasta színezésére is az olasz mammák receptje szerint!
Pataki Nóra
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
A spenótot és a sóskát vagy imádjuk, vagy utáljuk. Van, aki mindkettőt, van aki egyiket sem. Szerintünk pedig mindkettőt lehet imádnivalóan csinálni! Bár klasszikus főzelék formájában egyértelműen megosztó, az alábbi receptek közül valószínűleg mindenki megtalálja a kedvére valót.
Tavasszal imádjuk a friss gombát, mert zamatos és illatos, ráadásul rengetegféleképpen készíthetjük el: ránthatjuk, csinálhatunk belőle pörköltet vagy épp tölthetjük is ízlés szerint. Most az utóbbihoz mutatunk egy szuper receptet extra krémesen és spenótosan, tavaszra hangolva.
Németh Miklósné
Pontosan tudod, hogy milyen értékes táplálék a spenót, de ki nem állhatod vagy csupán unod a spenótfőzeléket tükörtojással? Meríts ötleteket, és készíts minél többféle ételt a zsenge zöld levelekből, amelyek a szépségednek is jót tesznek!
Biró Sára
Gallicoop
Az egyedényes tészták népszerűség töretlen, nem véletlenül. Villámgyorsan elkészülnek, nagyon finomak, és a vízszámlát sem dobják meg, hiszen elkészítésükhöz elég elővennünk egyetlen fazekat. Lássunk egy isteni paradicsomos-csirkés-spenótos változatot!
A Martha Stewart-féle klasszikus one-pot pasta, azaz egyedényes tészta kevesebb mint negyed óra alatt elkészül, és mindössze csak egy edény kell hozzá. Zseniális al-dente tészta, selymesen krémes paradicsomos-spenótos szószban.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, hal- és a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Kard Sándorné
Benke Anna
Nyers zöldségben a legtöbb vitamin? Nem mindig! Van néhány olyan közöttük, amely főzve, vagy sütve adja a legtöbb hasznos anyagot szervezetünknek.
Süllőt és fogast már a nagy vendéglátós dinasztiát alapító Gundel János, a Szállodások és Vendéglősök Ipartestületének elnöke, a Ferenc József-rend lovagja is készített. Károly az apja „István főherczeg módra” elnevezésű halételének receptúráját tökéletesítette. Így született meg a párolt parajleveleken szervírozott, sűrű besamellel borított, vajban kisütött rántott fogasfilé Gundel módra, amely a nyitás óta szerepel a nagy múltú hely étlapján.
Horváth Veronika
Gallov Andrea
Igen, tudjuk: első látásra kissé bizarr ez a szuperegészséges koktél, de: ízre egyáltalán nem lesz az: a kivi és a banán uralják a terepet, a spenót csak a határozott zöld ízért, és az extra vas- és vitamintartalomért felel. Egy próbát megér, nem fogtok csalódni, ígérjük - mi imádtuk!
Ha már unod a csirkemellet rántva, sütve, grillezve is, akkor készítsd el ezt a zsebes csirkét!