Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
MME
A lédús citrom igazi jolly joker a desszertkészítésnél, hiszen a lereszelt héját és kifacsart levét számtalan finomsághoz felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle krémet, pitét és tortát, de a kekszeknek is jót tesz, és a pohárkrémek egy-egy rétege is készülhet belőle. Íme néhány ellenállhatatlan citromos édesség, ami nyáron különösen jól tud esni.
Eliza
Bárkultúra
Október végén életemben először voltam Rómában. Nagyon vártam az utazást, ezért is sok időt töltöttem a készülődéssel. Az ismert látnivalók hosszú listáját kiegészítettük számos, a turista útvonalról kieső, eldugott műemlékkel. Nézegettem, hol vannak a klassz bárok, megkerestem az egyetlen Speak easy (titkos) bárt is a net-en. Utánaolvastam a római gasztronómia specialitásainak és igyekeztem felkészülni az italfogyasztási szokásaikból is.
A jégkrém a fagylalt mellett a nyári hónapok meghatározó édessége, azonban meglepően keveset tudunk róla. Konzervatív hozzáállásunk az ízválasztásban is tetten érhető, hiszen a trónról évtizedek óta letaszíthatatlan a vanília, a csoki és az eper. Szakértői segítséget adunk, hogyan legyünk bátrabbak a jégkrém-fogyasztásban!
Videó
Sorbetet nem csak nyáron lehet enni, hanem bármikor, amikor megkívánjuk. Most pedig, hogy végre itt a tavasz, ünnepelhetünk házi készítésű sorbettel, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz - Segal Viktor tippje nyomán.