Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Habár már a hátunk mögött tudhatjuk a pandémiát, nem múlt el nyomtalanul mindaz, amit a koronavírus-járvány okozott az életünkben. Az emberek nehezen tértek vissza a korábbi kerékvágásba és a moziknak, az éttermeknek és a bároknak is kellett egy kis idő, mire újra beindult bennük az élet.
Gond van az Auchan egyik sörével, ezért a Nébih arra kéri a vevőket, vigyék vissza a terméket.
Videó
Bárki tud otthon sört főzni? Mitől keserű a sör? És mitől barna a barna sör? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a Pécsi Sörfőzde sörfőző mesterétől.
A Metropolnak sikerült megszereznie azt az árlistát, amiből kiderül, hogy az idei augusztus 20-i állami ünnepségek helyszínén mennyi pénzt fognak elkérni egy korsó sörért, egy deci borért, vagy egy feles pálinkáért.
Üvegforgácsok lehetnek a Heineken a 0,25 literes, csavaros kupakkal ellátott, nem visszaváltható palackjaiban, így a vállalat arra kéri a vásárlókat, vigyék vissza a termékeket.
Sümegtől Tokajig, Miskolctól Hódmezővásárhelyig, országszerte felkerekednek a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy bemutatkozzanak a hat év szünet után újra megrendezett Főzdefeszten.
Azt gondolnánk, sört csapolni egyszerű, holott rengeteg apró tényezőből áll a tökéletes végeredmény. A Dreher sörcsapolómesterétől megtudtuk, melyek azok a hibák, amik tönkretehetik a sörözés élményét.
19 meggyes sört vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta legutóbbi terméktesztjén. Laboratóriumi, élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond. Jelölési hibák miatt azonban négy termék esetében élelmiszer-ellenőrzési bírságot, hatnál pedig, nem megfelelő nyomonkövetés miatt, élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot kellett kiszabnia az ellenőröknek.
Megható reklámmal búcsúzik a Budweiser, a világ egyik legnagyobb sörmárkája a Barcelona csapatából távozó világklasszis futballistától, Lionel Messitől.
Szinte a semmiből robbant be a nyár, de ami még fontosabb, hogy kezdetét veszi az egy hónapos fociünnep. Ez a kettő, kéz a kézben pörgeti fel a hazai sörfogyasztást, így nem volt kétség afelől, hogy illene egy teszttel ezt kihasználni.
A világ legnagyobb nagyüzemi sörfőzdéjére bukkanhattak a napokban Kairótól 450 kilométerre délre, a Nílustól nyugatra található sivatagban. Az elsődleges vizsgálatok szerint egy 5000 éves sörgyárról van szó, ami a kora ellenére igen szépen egyben maradt. Persze sör előállítására már alkalmatlan, viszont mint régészeti lelet, vagy a "folyékony kenyér" történelmére való tekintettel ez egy igazán páratlan felfedezés.
Fotó/Videó: Horváth András
A kőbányai Dreher Sörmúzeumban Dr. Török Róbert, a múzeum kurátora körbevezetett minket és többek között azt is megmutatta, hogy nézett ki az első magyar palackozott sör, és hogy milyen különleges eszközöket használtak régen a sörgyárban. Sőt, azt is elárulta, korábban miért nem illett sörrel koccintani.
Kastélyosdombón járt a Mindmegette csapata egy komlószüreten, ahol azon túl, hogy megtudtuk, hogyan takarítják be ezt az értékes termést, elképesztően sok új információval lettünk gazdagabbak. Tudtátok, hogy az emberiség már több, mint egy évezrede alkalmazza gyógynövényként a komlót?
A szentírás szerint a bor megvidámítja az ember szívét, valamit az ünnepnek, a lakomának, az örömnek, az üdvösségnek a jelképe. A sör pedig Márk atya szerint pontosan ugyanerre képes. Ezt szem előtt tartva vágtak bele a pannonhalmi szerzetesek a sörfőzésbe...
Horváth András
A magyar sörfőzés Dávidja és Góliátja – diszkrét hasonlattal élve – nem egymás ellen harcol a piacért, hanem már a magyar történelemre utalva kiegyeznek, és elkezdenek valami újat, jobbat, előre mutatót. A Dreher Sörgyárak és a Mad Scientist egyesítette erőit, a nagyüzemi és kisüzemi sörfőzés előnyeit kihasználva két új sört dobott a piacra, ennek a bemutatóját néztük meg a kőbányai pincerendszerben, ahol a hűtőgépek előtt a söröket ászokolták.