Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Gáspár Kata
Dr.Gondek Károlyné
Cikk
Vidék íze
A húsvéti asztalról nem hiányozhat a füstölt, főtt sonka, ám nemcsak a hús ér kincset, hanem a lé is, amiben főtt. Nehogy kiöntsd, hanem készíts belőle mennyei, a békebeli ízeket felidéző sonkalevest. Mutatjuk a receptet.
MME
Végre elérkeztünk húsvét hétvégéjéhez, amikor degeszre ehetjük magunkat sonkával, tojással, tormával és persze omlós kalácssal. Ha még nem tudjátok, mi legyen pontosan az ünnepi menü, akkor mutatunk nektek hozzá egy kis segítséget. Ti az „A" vagy a „B" menüt készítenétek el szívesebben?
Videó
Ha túl sok sonkát főztél, maradékmentésre fel! De ne csak tésztában gondolkodj, készíts belőle pikáns sonkalevest, íme a recept videón.
Főtt sonka, kemény tojás, bárányhús és kalács kerül húsvétkor a legtöbb család asztalára. Ezek tradicionális ünnepi fogások, amelyeket azonban nem muszáj évről évre ugyanúgy elkészítenünk. Illetve elkészíthetjük őket, csak egy kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk.