Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Török Zsuzsa
3 gasztroprogram, ha jó ízekre vágyva kimozdulnál otthonról a hétvégén, de nem akarsz a szabadban fagyoskodni.
A Magyarországhoz legközelebb fekvő olasz tartományban az Alpok az Adriával, a rusztikus hegyvidéki konyha pedig a tengerpart kifinomult konyhaművészetével randevúzik. A találkozásukból született ételek osztrák és szlovén vonásokat is mutatnak, hiszen sokáig itt volt az Osztrák–Magyar Monarchia tengeri kijárata. Ezekből adunk most egy kis ízelítőt!
Videó
A Napi Fitt Konyha blog szerzőjének egyedülálló videóreceptjeivel már lehet, hogy te is találkoztál, most azonban nagyobb közönség elé tárjuk a munkáit. Urbán Kata ételei csakis egészséges összetevőből készülnek, ezért most egy olyan házi felvágottat mutat nekünk, melyet otthon, mindenféle adalékanyag nélkül elkészíthet bárki, többféle ízben.
MME
Ha 25 évvel ezelőtt egy spanyol sonkagyáros, aki épp jóféle zsírsrtés után kutatva turnézott Európában, egy Debrecen-környéki tanyán nem látja meg, az éppen csak arra kószáló "malacfejű birkát", a mangalicát, és szeret bele azonnal, akkor ma már elbeszélésekből tudnánk, hogy milyen lehet a mangalica húsának, zsírjának, kolbászának íze: ugyanis már régen kipusztult volna. Ezt megünnepelendő a Magyar Konyha meghirdette az I. Magyar Sonkafalat versenyt ahol séfkiválóságok mérték össze mangalicasonka-alapú tapas-tudásukat.
Villámgyorsan elkészül, laktató, mégis különleges. Íme a krumplis-sonkás-kecskesajtos pizza!
Ha ismered a bosszantó érzést, amikor felszeled a sonkát, de csak darabjaira hulló sonkadarabokat kapsz, akkor tudod mennyire fontos, hogy jó sonkát válassz a húsvéti asztalra. Hentes szakembert kérdeztünk arról, honnan ismerjük fel a jó minőségű sonkát!
Ez a klassz fogás csíkokra felvágva ideális vendégváró, de egy tál salátával akár főételként is tálalható.
Gyors és egyszerű megoldás, ha éhesek vagyunk: egy megaszendvics a boltból. Házigazdánkkal, Somogyi-Kovács Anita dietetikussal lemásoltunk két népszerű és sok helyen kapható óriásszendvicset, és alaposan megvizsgáltuk. Íme, az eredmény!
MTI
Meglepő adat derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének tanulmányából. A feldolgozott hústermékek, mint a kolbász, a sonka, a virsli és a felvágottak fogyasztása rákkeltő és "valószínűleg" a vörös húsé is az.
Mozzarella
Egyre népszerűbb nálunk is a mediterrán szárított sonka, de persze a húsvét elképzelhetetlen a mi hagyományos füstölt sonkánk nélkül. Kis utazás sonka-országban...