Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Promóció
Imádod a borozás világát? Tudod melyik a legjobb vörös-, fehér-, édes-, száraz bor? Vagy csak szeretnéd tudni?
Magyarország a bor hazája. Ez vitathatatlan. Még Hamvas Béla, kora egyik legnagyobbja is könyvet írt a bor filozófiájáról, jelentőségéről. Ez egyfajta szerelem. De még akár több is lehet. Alighanem minden magyar gondolt már rá, hogy egy nap igazi borszakértő, sommelier lesz. A jó hír, hogy ez egy valós életpálya. Ráadásul kifizetődő karrier is kikeredhet belőle. Nem véletlenül van már szőlész-borász egyetemi képzés sem Magyarországon. De más utak is léteznek.
MME
A szüreti időszak és az ősz kellős közepén a borok még nagyobb figyelmet kapnak, mint az év más szakaszában. Sipos Tomi is jobban szeret ilyenkor egy-egy palack jóféle nedűt kortyolgatni – kínálgatni pedig még inkább! Így történhetett, hogy az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja alkalmi sommelier-nek csapott fel a minap, és díjnyertes hazai borászatok remekeit mutatta be Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban.