Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
A só is olyan csodaszer a konyhában, mint a szódabikarbóna és az ecet. A sót nemcsak a főzés-sütés során, hanem bizony takarításnál is használhatjuk. Hogy pontosan mire jó? Mutatjuk!
Fanny magazin
A só nem csupán az ételeinket teszi finomabbá, hanem a hagyományos gyógyításnak is az egyik fontos eleme – hívja fel a figyelmet Domokos István, a Parajdi Pince sószakértője. Ez nem is csoda, hiszen a benne található ásványi anyagok minden életforma számára elengedhetetlenek. Most pedig utánajárunk, hogyan használjuk az élet más területein is.
MME
Ha nem szívesen használsz vegyszereket a takarításhoz, vagy egyszerűen csak túl drágának tartod a boltokban kapható tisztítószereket, próbáld ki a házi csodaszerek egyikét. Talán a legegyszerűbb – és legolcsóbb – a só és a citrom. Most eláruljuk, hogyan tudod e kettő, természetes tisztító és fertőtlenítő hatású szer keverékét használni a fürdőszobában és a mellékhelyiségben.
Az emberek egészségének védelme érdekében van szükség a kenyér és egyéb pékáruk összetevőinek megváltoztatására.
A konyhasó az egyik legsokoldalúbb konyhai alapanyag, hiszen nincs olyan étel vagy ital amibe ne tennénk - vagy kellene tennünk -, de emellett a háztartás számos területén is jó szolgálatott tesz. Ezt a szuperhasznos tejes praktikát még nem ismertük - mindenképp próbáljátok ki ti is!
A kovászos uborka a nyár szupersztárja, jól lehűtve, roppanósan mindenki szereti. A probléma csupán az, hogy az időjárás szeszélyétől függően akár 4 napig is eltarthat, míg elkészül. A következő recepttel elég csak ebéd előtt úgy egy órával kitalálni, hogy kovászost ennénk, és nem, nem a piacra kell elszaladni érte, házilag készül. Máris mutatjuk!
Bár nem gyakori eset, hogy épp só ne legyen otthon, amikor szükség van rá, de megeshet, és akkor orvosolni kell a problémát. Több ötletünk is van erre!
Ez a kérdés általában minden kezdő és gyakorló háziasszonyt foglalkoztat. A tapasztalat az, hogy a legtöbben úgy és akkor sózzuk meg a vizet, ahogy otthon anyukánktól láttuk. Hogy mi az igazság? Utánajártunk!
Nem vitás, hogy a só az egyik legalapvetőbb konyhai alapanyagunk. Legyen szó főzésről vagy sütésről, ez a fantasztikus fűszer tuti, hogy a kezünkbe kerül. A só azonban nemcsak fűszer, hanem igazi csodaszer.
Mindenkinek a konyhájában ott lapul egy alapvető hozzávaló, amitől a bőrünk selymes lesz, megszabadulhatunk a narancsbőrtől, sőt még a tincseinkkel is csodát tesz. Ez pedig nem más, mint a só.
Stern Ágnes
Minden nap használjuk, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit és milyet fogyasztunk belőle. Ismerjük meg a sót egy kicsit közelebbről!
A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
Ahogyan a népmesében az öreg király, mi sem tudjuk elképzelni az ételeinket só nélkül. Ám nemcsak az ételeinkkel képes csodát tenni a sót. Olyan praktikákat mutatunk, amelyek miatt biztosan tartani fogsz otthon plusz egy csomag sót.