Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Vidék íze
A magyaros konyha egyik megkerülhetetlen étele a csülök pékné módra, amit egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia! Sőt, az sem árt, ha egyszer te magad is elkészíted. Mutatunk hozzá egy tuti receptet.
Videó
A konyhakész leveles tészta csodálatos találmány! Villámgyorsan lehet belőle isteni édes és sós vendégváró falatokat vagy süteményeket készíteni. Mi most egy igazi szilveszteri specialitást sütöttünk nektek: egy egyszerűen nagyszerű húsos hasét, aminek a töltelékébe a szerencsehozó lencsét is belecsempésztük.
PATAKY KRISZTINA
A méz és a hús párosa olyan ütős, hogy a legtöbben nem is tudnak ellenállni a finom falatoknak. Különösen a hűvös, zord időben esik jól, így itt az idő, hogy kipróbáld kedvenc hat receptünk valamelyikét!
Vass Lászlóné
A sertéstarja könnyen és sokféleképpen elkészíthető hús. Összegyűjtöttünk hét izgalmas, nagyon finom receptet, amit természetesen nemcsak vacsorára, hanem hétvégi ebédre is elkészíthetsz.
Kautz József
Azzal biztosan sokan egyetértünk, hogy a cigánypecsenye a hazai konyha közkedvelt étele, egyben pedig a magyaros sültek elengedhetetlen darabja. Így nem csoda, hogy minket is megihletett ez a finomság, ráadásul hoztunk hozzá egy extra hozzávalót is, amitől még finomabb lesz ez a fűszeres, szalonnával megspékelt frissensült.
CSEH JÁNOS
A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezek a tulajdonságai teszik a grillszezon egyik aduászává, hiszen kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.
Szekeres Lajosné Klári
Mi a különbség a fehér és a vörös húsok között? Hogyan bontsunk szét egy egész csirkét? Hol található a sertésben a dagadó? A Széll Tamás tippjein alapuló hús-kisokosunk többek között ezekre a kérdésekre is választ ad.
Kard Sándorné
A sertés legnemesebb része ugyanolyan értékes, mint a marhánál a bélszín. Csak izomszövetet tartalmaz, inakat nem. Egyben és szeletnek is gyorsan, sokféleképpen elkészíthető, de alacsony zsírtartalma miatt könnyen kiszárad, ha nem vigyázol.
Csortos Marcsi
A sertéshús értékes vitaminok és ásványi anyagok tárháza. Mindezek ellenére sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától és inkább részesítik előnyben a csirkét, vagy a pulykát. Pedig változatos receptekkel, kevés zsiradék felhasználásával remek fogások készíthetőek ebből a húsféléből is, ráadásul a megfelelő köret megválasztásával a kajakóma is könnyedén elkerülhető.
Biró Sára
Chefbag
Az elmúlt hetekben is növekedett az élő sertés ára - egy év alatt több, mint 50 százalékkal lett drágább.
A palóclevesre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Ezt a levest készítheted sertéshússal, marhahússal, vagy akár szárnyassal is, nyáron bográcsban is főzheted, a végeredmény ugyanaz: laktató, finom leves, amely után már csak egy desszert fér beléd.
Szponzorált tartalom
Értékes vitaminok és ásványi anyagot tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek, – és nem utolsó sorban egészséges – fogások készíthetők belőle.
Nem kell bele tojás, ellenben sajt, mustár és tejszín igen! Egy fehérboros szószban úszó húsgolyó receptet hoztunk nektek, ami tésztával igazán finom és gyors vacsora lehet.
A sertéshúsból készült étel a családi és a társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok egyik fő fogása, jó okkal.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!