Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Bár a statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, azért még mindig nagy kedvenc a karajból készült rántott hús, vagy egy szaftos sertéspörkölt, vagy éppen a fűszeres, sült tarja. Elkeserítő azonban, hogy egyre nehezebb valóban jó minőségű sertéshúst kapni.
Kard Sándorné
Mindmegette
Ki ne szeretne egy kis párolt sertéshúst a kávé mellé? A Starbucks erre a szokatlan kombinációra dobta piacra legújabb italát, amit Kínában álmodtak meg, a holdújév alkalmából.
Imádjuk nokedlivel, tésztával és szeretjük kenyérrel tunkolni. A bakonyi sertés a menzák és az otthonok kedvelt étele, nem foghatunk mellé, ha ezt főzünk. Összegyűjtöttünk 7 isteni finom receptet, próbáld ki akár mindegyiket!
Vidék Íze
Magyarországon is egyre több rajongója van már a pulled porknak, azaz a tépett húsnak. Ez egy igazi, amerikai fogás, mely garantáltan beindítja az ízlelőbimbókat, amik aztán táncot járnak majd a szádban! Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!
Vass Lászlóné
A hús biztonságos grillezése, a finom végeredmény látszólag egyszerű feladat, de ne feledjük: senki sem születik grillmesternek. Segítünk, hogy igazán ízletes húsok készüljenek akár az első alkalommal is.
A sertés legnemesebb része ugyanolyan értékes, mint a marhánál a bélszín. Csak izomszövetet tartalmaz, inakat nem. Egyben és szeletnek is gyorsan, sokféleképpen elkészíthető, de alacsony zsírtartalma miatt könnyen kiszárad, ha nem vigyázol.
SÁNDOR ADRIENN
Semmi nem ér fel egy jó szaftos raguval. Talán az, ha kicsit megspékeled némi mustárral. Készítheted csirkéből, sertésből, marhából, főzhetsz mellé nokedlit, tésztát, vagy rizst, az eredmény mindenképpen fenomenális lesz. Íme 9 mustáros hús, ami után megnyalod, mind a tíz ujjadat.
Videó
A méztől ragacsos, a csilitől, fokhagymától, a ketchuptól jó fűszeres, kívül ropogós, belül omlós. A mézes-mázas ragacsos oldalast egyszer az életben mindenkinek meg kell kóstolnia. Íme kedvcsinálónak egy videórecept, ha így készítitek el, a végeredményben nem fogtok csalódni.
PATAKY KRISZTINA
Egy nagy tányér laktató leves felér egy főétellel. Ezúttal olyan recepteket mutatunk nektek, amelyeknek az elkészítése után nem kell azon törni a fejeteket, hogy mi legyen a második. Elég egy palacsinta, vagy túrógombóc.
CSEH JÁNOS
Chefbag
Ahány ház, annyiféle brassói, így szinte lehetetlen megmondani, melyik a klasszikus, hagyományos recept. Összegyűjtöttük hát a kedvenceinket, melyeket ti, olvasók küldtetek. Lássuk, hogyan készül az ország különböző pontjain a brassói aprópecsenye.
Szponzorált tartalom
Napjainkban egyre többen és többen vagyunk, akik arra törekszünk, hogy a tányérunkra kerülő ételeket és azok alapanyagait alaposan megválogassuk.
Értékes vitaminok és ásványi anyagot tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek, – és nem utolsó sorban egészséges – fogások készíthetők belőle.
Az országos főállatorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötven települést nyilvánított ideiglenes vagy különösen fertőzött területté, és vezetett be korlátozásokat az afrikai sertéspestis miatt.
Ha te sem tudsz ellenállni egy lágy, tejszínes ragunak, akkor a következő 9 recept biztosan a kedvenced lesz! Készítheted őket csirkéből, pulykából vagy sertésből, köretként fogyaszthatsz hozzá tésztát, rizst vagy salátát, a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz! Te melyiket készíted el elsőként?
Sok hentesüzletben találkozhattok azzal a képpel, amely a sertés részeit ábrázolja. Sokan nem tudják viszont, hogy milyen fogásokat készítsenek a tarjából, a karajból, vagy a lapockából. A Mindmegette új sorozatában Gábor hentes bemutatja a sertés részeit és azt is megtudhatjuk tőle, hogy melyikből érdemes szaftos pörköltet készíteni.