Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Elképesztő teljesítménnyel, Amar Latif séf is bekerült a Celebrity MasterChef brit kiadásának legjobbjai közé. Azért is számít különösen nagy eredménynek ez, hiszen a fiatal szakács vak, még 18 éves korában veszítette el a látását.
Videó
Tóth Vera énekesnő párjával, a PalKonyha profi séfével, Pauli Zoltánnal készít egy igazán finom, és szemet gyönyörködtető stifolderes szélesmetéltet. Érdemes végignézni a videós receptet, hiszen Vera és Zoli igen jó hangulatban, egy-két vicces elszólás mellett főzik meg ezt a különleges fogást.
Amikor a hazai Bocuse d’Or döntőjébe olyan éttermekből érkeznek a versenytársak, mint a Caviar & Bull Budapest, az Alabárdos vagy a Michelin-csillagos Costes és Babel, akkor nem sokan fogadnának nagy pénzben egy vidéki wellness hotel séfjére. Már csak ezért sem túlzás szenzációsnak nevezni Kelemen Roland szereplését.
Minden alkalommal szívmelengető érzés, amikor a világsajtó a magyarok hatalmas múltra visszatekintő kultúráját, értékeit, vagy gasztronómiáját dicséri. Nos, joggal lehetünk büszkék hazánkra most is, hiszen újra Budapest került reflektorfénybe a CNN által forgatott közel félórás műsorában.
Mint arról korábban beszámoltunk, 59 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt a brit sztárséf, Gary Rhodes. Akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is történt, mindenki csak találgatni tudott. A család azonban most úgy döntött, hogy kiad egy közleményt a tragédia körülményeiről, ugyanis nem szeretnék, hogy mindenféle pletykák lássanak napvilágot.
Vári Dávid gyermekkora óta szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után. A séf mesterfokon elsajátította az elejtett apró- és nagyvadak legkülönfélébb elkészítési módjait is. Ételkreációit a Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve című könyvben mutatja meg. A mindmegette.hu olvasóinak pedig ezúttal azt, hogy szabadtűzön, hogyan lehet rántott vaddisznót készíteni.
Az előkelő pozícióra már csak néhány napig lehet pályázni. A szerencsés kiválasztottnak nem csak vaskos fizetés üti a markát, de a palotába is beköltözhet.
A legtöbb gyerek ki nem állhatja a gombát, a répát, vagy a kelbimbót, azonban a ma este induló MasterChef Junior egyik séfje, Pesti István szuper tippeket adott, hogyan tudjuk megszerettetni velük ezeket az alapanyagokat.
A sztár is csak ember: felépés előtt és után megéhezik, megszomjazik, és ilyenkor bizony azt várja el, lehető legmasabb színvonalon szolgálják ki. Ám az A-listás sztárfellépők esetében ez nem csupán azt jelenti, hogy tökéltsen elkészített, finom ételeket szervírozzanak, de azt is, hogy bármit megkapjanak, mit a szemük-szájuk megkíván. De hogyan lehet ezt a luxusszínvonalat biztosítani fesztiválkörülmények között? Erről mesélt a Mindmegettének a Sziget nagyszínpadának backsatge éttermét adó Kiosk executive séfje, Orosz Gábor.
73 éves korában elhunyt az egyik legismertebb francia szakácsa, Joël Robuchon. A séfet 1990-ben az évszázad szakácsának választották.
Azt gondoltad Jamie Oliverről, hogy 17-18 évesen már éttermekben rohangált a séfek után, hogy ellesse a szakma csínját-bínját? Hát nem. A híres sztárszakács múltjáról meglepő titkot fedett fel felesége, Jools.
A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálalt macaronok és cake popok, melyek még véletlenül sem a szokásos édes ízben készülnek.
Szakácsot keres II. Erzsébet angol királynő, a pozícióra még két hétig lehet pályázni, mutatjuk az elvárásokat és a juttatásokat.
Sébastien Bras a délnyugat-franciaországi étterem, a Le Suquet konyhafőnöke önként mondott le a Michelin-csillagról, mert úgy érezte, az elismeréssel túl nagy nyomás nehezedik rá.
Giada de Laurentiies közel 15 év óta látható a tévéképernyőn. Eleinte a nézők nem hitték el, hogy nem egy “séfnek álcázott” modellt alkalmazott a tévétársaság, de hamar egyértelművé vált, hogy a konyhai technikákban, gasztronómiában jártas profiról van szó.