Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fotó/Videó: Móricz István
Nyáron mi másra is vágynánk jobban, mint egy üdítő, friss, hideg gyümölcsös fagylaltra. Nos, ez a rumos meggy parfé pont ezt a vágyunkat elégíti ki, aminek zsenialitása egyszerűségében rejlik. Kánikula alatt kötelezően ajánlott desszert, de az év többi részében is számolhatsz vele, ha egy különleges fagyiszerű ínyencségre vágysz.
Kard Sándorné
Magyarországon is kapható lesz egy valódi rum-arisztokrata: a Brugal 1888. A legelőkelőbb éttermek és bárok kínálatában hamarosan te is megtalálhatod!
Ha szereted a minőségi Whisky-t és az olyan elegáns italokat, amiket királyi családok és előkelőségek fogyasztanak évszázadok óta, akkor ott a helyed október 27-28-án a Whisky Show 2018-as nemzetközi párlatmustráján!
Videó
A németek népszerű csemegéjét, a réteges rumtopfot olyan egyszerű elkészíteni, hogy agglegénykompótnak is nevezik. Az alkoholban ázó sokféle gyümölcs adventre pompásan összeérik, és nagyszerű kiegészítője az ünnepi fogásoknak.
Mit gondoltok, hol készül a világ hivatalosan is legfinomabb rumja? Kubában? Angliában? Amerikában? Nem, nem talált, egyik sem - mert Guatemalában! A Zacapa 23 luxusrum - ami egymás után 5-ször nyerte meg a nemzetközi párlatversenyt, így örökös bajnoknak választották - egy közép-amerikai kisvárosból származik, ahol különleges eljárással, kifejezetten erre a célra termesztett cukornád kivonatából készítik, 2300 méter magasan, egy hegy tetején. A szuper-prémium rum nemzetközi márkanagykövete, a guatemalai Rebecca Quiñonez a márka 40. születésnapja alkalmából Budapestre látogatott, hogy megismertesse velünk a Zacapa titkát.