Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Török Zsuzsa
Veled is előfordult, hogy élvezhetetlenül nyúlós, esetleg híg lett vagy odakozmált a kedvenc édességed? Eláruljuk, mire figyelj, hogy legközelebb elkerüld a fiaskót.
MME
A rizs csoda-alapanyag: nem egyszerűen a világ népessége döntő hányadának alapvető tápláléka, de isteni, gyors desszertek is készülhetnek belőle - mutatunk nyolcat, és egy ráadást, ami, bár nem gyors és egyszerű, de olyan gusztusos, annyira szép, hogy nem tudtuk kihagyni a toplistából!
Videó
Amikor az ember nem akar háromfogásos ebéddel bajlódni, akkor csinál egy tartalmas levest, mondjuk gulyást, babot vagy tárkonyos csirkeragut, és utána egy olyan édes egytált, ami után megúszható a desszzert. Ilyen például a túrógombóc , a derelye vagy a lenti videón megsütött rizskoch is. Hidegen és melegen (is) ajánljuk!
A megunhatatlan rizsfelfújt vagy rizskoch a régi idők ízeit idéző kedvenc. Málnaszörppel, sárgabaracklekvárral vagy épp csokoládéöntettel igazi klasszikus.