Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Mivel a tavaszi szünet idén több mint egy hétig tart, ezért hasznos előre gondolkodni, hogy milyen ételeket főzzünk a gyerekeknek ebédre. Ilyenkor érdemes arra törekedni, hogy az ételek táplálóak, finomak és persze egyszerűen elkészíthetőek legyenek.
Nem is kérdés, hogy mi legyen a reggeli húsvétkor: sonka, tojás és persze foszlós kalács. Ám a sonka mellé összeállíthatsz egy adag házi tormát, a tojásokból pedig készíthetsz krémet vagy akár salátát is.
MME
Ha nincs ötleted, milyen vendégváró finomságot készíts húsvétkor a sonka és a főtt tojás mellé, akkor most mutatunk néhány kelt tésztás fogást, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!
Egy mennyei húsos-zöldséges-szószos tésztának aligha tud bárki is ellenállni, ám az ízélményt elronthatja, ha rossz minőségű alapanyagból készült az étel. Segítünk, hogy mindig jó fajta száraztésztát válassz.
A húsvéti kalácsnak hagyománya van, enélkül a finomság nélkül garantáltan nem telik el az ünnep. Összegyűjtöttük a legpuhább, legfoszlósabb kalácsok receptjét.
Lassan itt a medvehagymaszezon, egyre több helyen kapható (és szedhető) már ez a finomság. Sokoldalúan felhasználható: készülhet belőle saláta, pogácsa, húsokhoz köret vagy akár szósz, mártás is. Mi most kedvenc medvehagyma-krémleveseinket gyűjtöttük össze, íme!
Milyen jó, ha a hagyományos felvágott-sajt kombón túl van valami más is a tarsolyunkban, ha csak arra van időnk, hogy gyorsan összedobjunk, és bekapjunk egy szendvicset, nem igaz? Az alábbi 4 szendvicskrém-recept éppen ezt a célt szolgálja: villámgyorsan elkészíthetők, húsmentesek, és akár vendégváráskor, mártogatósként is jó szolgálatot tehetnek!
Tudtad, hogy szerdán lesz a boldogság nemzetközi napja? Március 20-án tehát egyáltalán nem ér szomorkodni, éppen ezért ajánlunk néhány igazán finom édességet, amelyektől olyan jó kedved lesz, hogy evés után azonnal táncra perdülsz majd.
Ha valami extrábbat készítenél a vendégeknek a hosszú hétvégén, mint a klasszikus sajtos pogácsa vagy sajtos rúd, akkor a következő válogatásunkban biztosan találsz kedvedre valót! Olyan különleges, sós vendégváró falatokat gyűjtöttünk össze, amikből mindenki rögtön kettőt vesz, mert már ránézésre is nagyon guszták - ha pedig beleharapnak, a receptet is azonnal elkérik majd!
A tiramisu, az olaszok kedvelt desszertje az elmúlt években nálunk is népszerű lett. Sokan az eredeti receptre esküsznek, mások épp azt imádják ebben a desszertben, hogy sokféleképpen elkészíthető. Ami biztos: rengeteg isteni finom recept közül választhatsz, ha húsvétkor ezzel várnád a locsolókat – mutatjuk a mi kedvenceinket!
A kelt tésztás édességeket a legtöbb családban egy-egy tartalmas leves után második fogásként kínálják. Ilyen az aranygaluska is: a cukros-diós édesség legtöbbször vaníliamártással kerül az asztalra, amitől nemcsak finomabb, de még inkább laktató lesz. Összegyűjtöttünk néhány isteni receptet, próbáld ki valamelyiket már most hétvégén – garantáljuk, hogy a végeredménnyel elégedett leszel.
A puncsos sütik igazi retró édességnek számítanak: túl sok cukor, túl sok rumaroma és persze rengeteg cukormáz - ez volt a puncsszelet vagy a puncsos mignon a nyolcvanas évek cukrászdáiban. Ettől még imádjuk és ha te is szeretnéd feleleveníteni a régi idők ízeit, készítsd el összeállításunkból az egyik sütit!
A Kinder németül gyermeket jelent, és talán ez az oka annak, hogy a legtöbben úgy hisszük, maga a csokoládé is német eredetű. Pedig nem is tévedhetnénk nagyobbat.
A kókusz- vagy keksztekercs a mai negyvenes, ötvenes korosztály gyerekkorában csúcsdesszertnek számított. Hogy miért szeretjük ma is? Gyorsan elkészül, nem kell sütni, krémet főzni, csupán 1-2 órát állni hagyni és már ehetjük is. Összegyűjtöttük a Mindmegette szerkesztőségének kedvenc keksztekercseit, íme!
A nemzetközi nőnap alkalmából ellenállhatatlan menüt állítottunk össze a hölgyeknek, hogy ne csak virág kerüljön a vacsoraasztalra.