Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Szekeres Lajosné Klári
Cikk
MME
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most eláruljuk, mit mivel érdemes helyettesíteni, ha főzés közben fogy el egy hozzávaló.
DÖMÖTÖR VIOLA
Húsvétkor sonkát, kalácsot, karácsonykor töltött káposztát, bejglit eszünk, de mi kerül az asztalra Pünkösdkor? Talán nem is gondolnád, hogy ennek a keresztény ünnepnek is vannak hagyományos ételei, mint a bárány, a birka, a csirke és az édes tésztából készült sütemények.
Anett Antal
Fanny magazin
Egyre népszerűbbek a különféle növényi olajok. Összeszedtük, milyen jótékony hatásuk van a szervezetre, és melyiket fogyaszthatjuk hidegen, melyikkel süthetünk, főzhetünk.
A szülők egyik rémálmát élik meg Tóth Gabiék, mióta két és fél éves kislányuk szinte semmit nem hajlandó megenni. Az énekesnő közösségi oldalán megjelent legutóbbi bejegyzésében fakadt ki, miután Hannaróza még abból a palacsintából sem volt hajlandó enni, amit együtt sütöttek. Gabi most a követőihez fordult segítségért.
Horváthné Klinszky klára
Videó
Többszörösen bizonyított tény, hogy ha egy munkahelyi menzán milánói borda a menü, akkor délben már nincs egyetlen adag sem belőle. Az olaszok biztosan sokkot kapnának tőle, de mi magyarok imádjuk ezt a rántott hús- paradicsomos-gombás-sonkás tészta kombót - mutatjuk, máris hogyan készül!
Malmos Szilvia
Rettenetesen unod a hagyományos rántott húst, de a család nem enged ebből klasszikusból? Itt az ideje, hogy feldobd a rántott ételeidet, most mutatunk 11 izgalmas panír-variációt a sajtostól a borzason át az extra ropogósig.
Salamon Csilla
Kulcsár Tímea Ágnes
A magyar családok zöménél nincsen hétvége húsleves és rántott hús nélkül. Mi magyarok imádunk panírozni. Nemcsak a húst, hanem a sajtot, zöldségeket is, sőt még a tejbegrízt is kirántjuk. Ha megnézitek ezt az összeállítást tuti kedvet kaptok egy kis panírozáshoz.
A rántott csirkemell sokak kedvenc étele, ami bármilyen körettel tökéletes. Azonban a jóból is megárt a sok. Ha hetente többször eszünk rántott, panírozott, olajban sült csirkét, akkor kellemetlen testi tünetekkel szembesülhetünk és hosszútávon sem tesz jót az egészségünknek.
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Biztosan nem mondunk újat azzal, hogy sokak számára szinte nem létezik hétvégi ebéd rántott hús nélkül. Ez nem csoda, hiszen mi magyarok imádjuk a ropogós bundába panírozott finomságokat. Ezért következő összeállításunkban a klasszikus rántott hús mellett sajtos, kukoricapelyhes, zabpelyhes panírral készült fogásokat is mutatunk.
Nincsen hétvége rántott hús nélkül és valljuk meg, rántott hús mellé krumpli dukál. A krumplipürén túl a burgonyás köreteket is variálhatjuk. Íme néhány ötlet, hogy mit készítsetek a rántott hús mellé.
Török Zsuzsa
Talán sokan nem tudják, hogy a bécsi szeletnek hívott étel receptje Milánóból érkezett a császárvárosba. Ugyan nem Bécsben született, azonban itt lett az osztrákok nemzeti ételévé, amelyet a Monarchia idején a magyarok is megszerettek.
Mit keverjünk a zsemlemorzsába, hogy pikánsabb legyen a rántott hús? Mivel érdemes felverni a tojást, hogy ne száradjon ki a husi? Öt tényleg szuper praktika, hogy garantáltan ütős legyen a vasárnapi rántott hús.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!