Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az egytálételekben az a jó, hogy nem kell velük sokat pepecselni, az ember az előkészületek után már sütheti is őket. Ráadásul kiadósak és laktatóak, így mindegyik tökéletes választás ebédre és vacsorára is. Most a 7 legjobb csirkés változatot vesszük sorra.
A szegényesebb téli zöldségkínálat egyik kedvelt alapanyaga a jóízű póréhagyma, amely egyaránt kitűnő a hétvégi omlettbe, vagy bármelyik salátába, de ízletes hagymakrémlevest is készíthetünk belőle.
Nem véletlenül rajongunk az egytálételekért. Könnyen összeállíthatók, felügyeletet nem igazán igénylenek, alig kell utánuk edényt mosogatni, s az ízük is csodásan gazdag, összetett.
A lencsével hajlamosak vagyunk mostohán bánni. Az újév napján elvárjuk tőle, hogy hozzásegítsen a hőn áhított gazdagsághoz, aztán egy évig felé se nézünk. Holott a lencse jó partnerünk lehet a téli hónapokban, s sokféle főételben megállja a helyét.
WM
A rakott, csőben sült ételek több szempontból is ideálisak. Egyrészt viszonylag gyorsan előkészíthetőek, másrészt nem igényelnek folyamatos felügyeletet, a különféle maradékaink tökéletesen elférnek bennük, s végezetül - az esetek 90%-ban - egyetlen edény felhasználásával egy komplett fogás elkészíthető.
Habliliom
A hirtelen jött igencsak őszi időben mind több melegséget jó visszacsempészni a nyárból a konyhába. Kifejezetten jólesik bekapcsolni a sütőt, és nyarat idézőn meleg, színes, mégis könnyű meleg ételt tálalni ebédre vagy vacsorára.