Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Sokaknak mumus az égetett tészta – és így a profiterol, az ekler- vagy a képviselőfánk – elkészítése, holott ha betartunk néhány egyszerű alapszabályt, és hagyunk elég időt az egyes lépésekre, garantált a siker!
Cikk
Ma igazán nagyszabású futballtörténeti esemény színhelye lesz a Puskás Aréna: az Európa-liga döntőjében az olasz Roma és a spanyol Sevilla csapata csap össze. Az Aréna zöld gyepéről sejtésünk sincs, ki viszi el a kupát, de a konyhaművészet terén tehetünk egy próbát: nálatok az olasz vagy a spanyol gasztronómia a nyerő? Nézzünk egy-egy menüsort a két nemzet legnépszerűbb receptjeiből!
Kedvenc cukrászdai süteményed a képviselőfánk, az ekler vagy a profiterol? Ne félj az otthoni elkészítésüktől, most megmutatjuk, hogyan fogj hozzá a égetett tésztához!
Hogy lesz magas és szellős a piskóta? Hogyan készül a tökéletes csoki ganache? Mi az égetett tészta vagy a linzertészta titka? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
A napokban a gasztronómia rajongóinak jelentős része egy bizonyos olasz cukrászról, Matteo Stucchiról beszél. A monzai mester sikere nem véletlen, ugyanis desszertjei köré lenyűgöző miniatűr világot épít.
Új sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
HL
Ha a világszerte legnépszerűbb, házilag is kivitelezhető olasz édességek dobogós helyezettjeit kellene számba venni, a tiramisu és a panna cotta mellett a profiterol - vagy ahogy sok helyen ismerik: a profiterole - biztosan ott lenne!
WM
Az égetett tészta a magyar cukrászdák elengedhetetlen kelléke. Igaz, nem a legtöbbet használt tésztaféleség, de azért a képviselőfánkot mégiscsak ebből készítik.
Mozzarella
A profiterol egyre népszerűbb nálunk. Minden hazai olasz étteremben biztosak lehetünk, hogy a tiramisu mellett ezt is kínálják, de a cukrászdákban is egyre gyakrabban találkozhatunk vele. Nagyon finom, és elég egyszerű is megcsinálni.