Mindmegette.hu
Recept
MME
Videó
Konyhakész leveles tésztából gyorsan és egyszerűen készíthetünk valami finomat a családnak, például egy vaníliás-narancsos csigát. Mutatjuk a receptet videón!
Csizmazia Mária
Cikk
Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt 5 évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat. Jellemző trend a különféle „mentes” és reform termékek piacának évi kétszámjegyű bővülése, valamint a koronavírus-járvány miatt a fogyasztói szokások átalakulása is – derül ki a Pek-Snack elemzéséből.
Szabó Veronika
Megmutatta kemencéit Szabi a pék, és azt is elárulta, melyikben mit süt, milyen hőfokon és mennyi ideig. Leesik az állad, ha megtudod, hány perc alatt készül el egy pizza Szabadfi Szabolcs kemencéjében.
Nemes-Pádár Csilla
Az ország pékje, Szabadfi Szabolcs pazar péksüteményekkel örvendeztet meg bennünket, de vajon melyik pékáru az ő kedvence? A Mindmegettének elárulta, melyiket készíti saját magának a leggyakrabban.
Vass Lászlóné
Szabadfi Szabolcs most megmutatja, hogy készíthetünk otthon isteni finom, illatos kakaós brióst egy kis naranccsal felturbózva. Reggelire és uzsonnára is zseniális, érdemes kipróbálni!
Szabadfi Szabolcsot már sokan ismeritek, hiszen a Mindmegette.hu Péksulijában isteni házi kenyereket, zsemléket, kifliket, péksüteményeket süt. Hogy mindenkinek meglegyenek kedvenc pékünk legjobb receptjei, összegyűjtöttük most ezeket nektek!
Steffel Csaba
Hirdetés
A Lidl a hazai élelmiszerláncok között mindig is élen járt az ökogondolkodás népszerűsítésében, legújabb biopékáru-kínálatukkal pedig immár kétszázra bővült azon termékeik száma, melyek nemcsak a tudatosabb táplálkozást segítik, hanem előállításuk is kisebb terhet ró a környezetünkre.
PATAKY KRISZTINA
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Ma a ropogós héjú apróságok, a minikalács- és vekni, a briós, a császárzsemle és a magos tetejű osztrák zsemle, a wachauer következik!
Ha kihagyom a reggelit, lefogyok; elég, ha bekapok pár falat péksütit; az italok nem számítanak a napi kalória-bevitelbe... A reggelizés körüli tévhitek oda vezetnek, hogy tízből három magyar teljesen kihagyja az egyik legfontosabb főétkezést.
A Tesco egyik budapesti, terézvárosi boltjában két hete igencsak hiányos a pékáru-kínálat - hívta fel az egyik internetes portál figyelmét az egyik olvasójuk. Az újság megkeresésére a Tesco elismerte, hogy átmeneti beszállítási problémák merültek fel, és emiatt nem áll módjukban a teljes választék elérhetőségének biztosítása.
Morzsálós Mirza
Hamarosan ismét többet kell fizetnünk a kenyérért és a péksüteményekért. Előbbi ára tíz forinttal is emelkedhet kilónként – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Pékszövetség.
Markos Mária
Török Zsuzsa
Elöl hagytad a szegetlen veknit és kopogósra száradt, mire észrevetted? Több módszerrel is megmentheted a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!
Kard Sándorné
Wessely Márta
A török konyhában különösen fontos szerep jut a különböző péksüteményeknek. Mostanra már nálunk is megtalálhatók ezek a különlegességek, de vállalkozó kedvűek akár otthon is megpróbálkozhatnak elkszítésükkel! Mutatjuk, hogyan.
Súlyos higiéniai problémákat, rovarokkal szennyezett alapanyagokat is találtak egy budapesti pékségben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei.
A szikkadt, száraz kenyér nálunk a legtöbbször a darálóban végzi, hogy aztán zsemlemorzsaként tegyen hasonlóan jó szolgálatot. A péksütemények nagy részét azonban nem kell túl hamar halálra ítélni, a néhány naposak simán megmenthetők, felfrissíthetők. Mutatunk 4 trükköt, ami nektek is be fog válni!