Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
Már a boltok bejáratánál érezni a finom péksütemények illatát. Legyen szó sajtos kifliről, fahéjas csigáról vagy barackos párnáról, netán pizzás háromszögről, ha frissen sültek, lehetetlen megállni, hogy vegyünk belőlük!
Videó
Megmutatta kemencéit Szabi a pék, és azt is elárulta, melyikben mit süt, milyen hőfokon és mennyi ideig. Leesik az állad, ha megtudod, hány perc alatt készül el egy pizza Szabadfi Szabolcs kemencéjében.
Csizmazia Mária
Az ország legismertebb pékje, Szabi olyan profi és gyakorlott mozdulatokkal dolgozik, hogy öröm nézni. Még nagyobb boldogság elkészíteni és elfogyasztani az általa kreált péksüteményeket, édes vagy sós kelt tésztákat. Ha húsvétra te is készítenél valami finomságot, válogass Szabi receptjei közül!
Szabó Veronika
Idegen anyag esetleges jelenléte miatt csomagolt paninit hívott vissza az Auchan - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.
Nemes-Pádár Csilla
Akik eddig megkóstolták ezt a hatalmas croissant, mind azt állítják, hogy minden fillért megér. Az elkészítése nagyjából 60 percet vesz igénybe, és akár hat ember is jóllakik vele.
Vass Lászlóné
Legyen szó reggeliről, vagy egy egyszerű vacsoráról, a friss zsemle mindig jó alapanyag egy kevés felvágottal, sajttal, esetleg zöldséggel kiegészítve. Ha már te is érzed az ízét a szádban, akkor lépj szintet, és készítsd el házilag! Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy egy ország ismeri, Szabi a pék most megmutatja, hogyan lesz hibátlan az otthon sütött kovászos vizes zsemle.
Steffel Csaba
Az utóbbi hetekben egyre több embert foglalkoztat az a kérdés, hogy az albán pékségek körül érezhető jellegzetes illat, és a termékek egyforma és összetéveszthetetlen íze minek köszönhető. Ennek jártunk utána.
PATAKY KRISZTINA
Gyakran előfordul, különösen a többfős háztartásokban, hogy mindenki vásárol egy keveset, és így felhalmozódik a pékáru. Ráasásul, mivel mindeki a frisset eszi szívesebben, ezért van, hogy több, párnapos kifli, zsemle, bagett is a kukában végzi. Hogy a pazarlásnak gátat vessünk, eláruljuk, hogyan tudsz a szikkadtból friss, ropogós péksüteményt varázsolni!
Leginkább a mogyoróallergiások okozhat kellemetlen perceket a 7 Days eperkrémmel töltött péksüteménye, ami valójában mogyorótölteléket tartalmaz.
Amikor már javában készülünk a vakációra, a szállásfoglaláskor olyan kifejezésekkel találkozhatunk, mint à la carte étlap, félpanziós ellátás és kontinentális reggeli. Utóbbi definíciójának jártunk utána.
Morzsálós Mirza
Bárkivel előfordulhat, hogy a gondos tervezés ellenére valami kimarad a kosárból, vagy a család éhesebb, mint vártuk, így pékáru nélkül maradunk a hét utolsó napján. Gáspár Bea villámgyorsan összedobható receptjével azonban friss péksüti kerülhet az asztalra!
Markos Mária
Az édes kelt tészták élmezőnyében bérelt helye van a briósnak. Nem is csoda: egy brióssal szebben indul a nap, finomabb lesz a kávé, és annyi kalóriával lát el, hogy bőven kibírjuk ebédig.
Kard Sándorné
A szülők döntő többsége gyakrabban készíti el saját maga a gyermek útravalóját. Amennyiben viszont bevásárol, valószínűleg valamilyen pékáru kerül a kosárba.
Konyhakész leveles tésztából gyorsan és egyszerűen készíthetünk valami finomat a családnak, például egy vaníliás-narancsos csigát. Mutatjuk a receptet videón!
Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt 5 évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat. Jellemző trend a különféle „mentes” és reform termékek piacának évi kétszámjegyű bővülése, valamint a koronavírus-járvány miatt a fogyasztói szokások átalakulása is – derül ki a Pek-Snack elemzéséből.