Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Gyakran előfordul, különösen a többfős háztartásokban, hogy mindenki vásárol egy keveset, és így felhalmozódik a pékáru. Ráasásul, mivel mindeki a frisset eszi szívesebben, ezért van, hogy több, párnapos kifli, zsemle, bagett is a kukában végzi. Hogy a pazarlásnak gátat vessünk, eláruljuk, hogyan tudsz a szikkadtból friss, ropogós péksüteményt varázsolni!
Mindmegette
Már a boltok bejáratánál érezni a finom péksütemények illatát. Legyen szó sajtos kifliről, fahéjas csigáról vagy barackos párnáról, netán pizzás háromszögről, ha frissen sültek, lehetetlen megállni, hogy vegyünk belőlük!
Csizmazia Mária
Leginkább a mogyoróallergiások okozhat kellemetlen perceket a 7 Days eperkrémmel töltött péksüteménye, ami valójában mogyorótölteléket tartalmaz.
Szabó Veronika
Amikor már javában készülünk a vakációra, a szállásfoglaláskor olyan kifejezésekkel találkozhatunk, mint à la carte étlap, félpanziós ellátás és kontinentális reggeli. Utóbbi definíciójának jártunk utána.
Nemes-Pádár Csilla
Bárkivel előfordulhat, hogy a gondos tervezés ellenére valami kimarad a kosárból, vagy a család éhesebb, mint vártuk, így pékáru nélkül maradunk a hét utolsó napján. Gáspár Bea villámgyorsan összedobható receptjével azonban friss péksüti kerülhet az asztalra!
Vass Lászlóné
Az édes kelt tészták élmezőnyében bérelt helye van a briósnak. Nem is csoda: egy brióssal szebben indul a nap, finomabb lesz a kávé, és annyi kalóriával lát el, hogy bőven kibírjuk ebédig.
Steffel Csaba
A szülők döntő többsége gyakrabban készíti el saját maga a gyermek útravalóját. Amennyiben viszont bevásárol, valószínűleg valamilyen pékáru kerül a kosárba.
PATAKY KRISZTINA
Videó
Konyhakész leveles tésztából gyorsan és egyszerűen készíthetünk valami finomat a családnak, például egy vaníliás-narancsos csigát. Mutatjuk a receptet videón!
Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt 5 évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat. Jellemző trend a különféle „mentes” és reform termékek piacának évi kétszámjegyű bővülése, valamint a koronavírus-járvány miatt a fogyasztói szokások átalakulása is – derül ki a Pek-Snack elemzéséből.
Megmutatta kemencéit Szabi a pék, és azt is elárulta, melyikben mit süt, milyen hőfokon és mennyi ideig. Leesik az állad, ha megtudod, hány perc alatt készül el egy pizza Szabadfi Szabolcs kemencéjében.
Morzsálós Mirza
Az ország pékje, Szabadfi Szabolcs pazar péksüteményekkel örvendeztet meg bennünket, de vajon melyik pékáru az ő kedvence? A Mindmegettének elárulta, melyiket készíti saját magának a leggyakrabban.
Markos Mária
Szabadfi Szabolcs most megmutatja, hogy készíthetünk otthon isteni finom, illatos kakaós brióst egy kis naranccsal felturbózva. Reggelire és uzsonnára is zseniális, érdemes kipróbálni!
Kard Sándorné
Hirdetés
A Lidl a hazai élelmiszerláncok között mindig is élen járt az ökogondolkodás népszerűsítésében, legújabb biopékáru-kínálatukkal pedig immár kétszázra bővült azon termékeik száma, melyek nemcsak a tudatosabb táplálkozást segítik, hanem előállításuk is kisebb terhet ró a környezetünkre.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Ma a ropogós héjú apróságok, a minikalács- és vekni, a briós, a császárzsemle és a magos tetejű osztrák zsemle, a wachauer következik!
Ha kihagyom a reggelit, lefogyok; elég, ha bekapok pár falat péksütit; az italok nem számítanak a napi kalória-bevitelbe... A reggelizés körüli tévhitek oda vezetnek, hogy tízből három magyar teljesen kihagyja az egyik legfontosabb főétkezést.