Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Szabi ezúttal egy különleges, diós-mazsolás kenyeret készít.
Cikk
MME
Szabi, a pék neve eddig sem volt ismeretlen a sütni szeretők táborában. Az elmúlt másfél hónapban azonban megsokszorozódott követőinek száma, miután egy országos kovász forradalmat indított.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk káprázatos hatfonatú kalácsot, egy kis medvehagymával megspékelve!
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon ropogós kovászolt kenyeret.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette visszatérő sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogyan készíthetünk otthon sós, ricottás krémmel töltött ökörszemet.
Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak, reméljük, mindenkinek hasznára vált - mi rengeteget tanultunk belőle! Most újra felvettük a fonalat a pékmesterünkkel, aki néhány részben sztárvendégeivel együtt készít el majd valamilyen kovászolt csodát. Az első részben jó barátjával, a kelt tészta amatőr doktorával Libor Máriával, alias Limarával készít el egy isteni, foszlós fonott kalácsot!
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Ma a ropogós héjú apróságok, a minikalács- és vekni, a briós, a császárzsemle és a magos tetejű osztrák zsemle, a wachauer következik!
Így készül a tökéletes pacsni! A receptet nem más, mint az ország pékje, Szabadfi Szabolcs mutatja meg nekünk.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Jöjjön most egy isteni szőlős és olívás focaccia, amelynek receptjéért sorban álltak a kollégáink is.
Szabi, a pék megmutatja az édes kelt tészták alapreceptjét, és azt, hogy készül belőle túrós batyu, fahéjas csiga és málnás tekercs.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon foszlós bagetteket és batardokat.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! A Péksuli első óráján terítéken a kiflik, a zsemlék és a csigák!