Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Balogh Sándor
Cikk
MME
Még tart a medvehagymaszezon, szóval most érdemes jóllakni belőle. Ezzel a roppant egyszerű tésztával még a tavaszi meleget is visszacsalogathatjuk.
Ha eddig nem tartoztál a kelbimbó-kedvelők táborába, próbáld ki ezt a krémes-parmezános-baconös kelbimbóreceptet, és garantáltan megváltozik a véleményed!
Videó
A carbonara spagetti sokak kedvence, a cukkinis tészta nemkülönben. A kettőt ötvözve kapjuk meg ezt az isteni, könnyű nyári fogást, amiből ugyan hiányzik a pirított szalonna, de garantáltan egyetlen húsimádó sem hiányolja majd belőle! Ha mégis, utólag keverhetünk bele, egy kicsi bacon - vagy, az eredeti carbonara recept szerint: pancetta - még senkinek sem ártott meg...
Szinte biztos, hogy legalább egyszer már mindenki kóstolta a ropogósra sült szalonnával megbolondított carbonara spagettit. Most tettünk az egészbe egy csavart, a spagettit kicseréltük rizsre, megkínáltuk egy kevés sült baconnel, szalámidarabkákkal, és természetesen jó sok parmezánnal. Íme, a végeredmény:
A tésztaételek és sok más finomság kapcsán is előkerülnek a különféle sajtok. Ismerj meg most néhányat egy kicsit közelebbről!
Dr.Gondek Károlyné
Sokan tapasztaltuk már, hogy a rakott ételek szinte mindig bevethetőek ebédre vagy akár vacsorára is. Nagy előnyük, hogy kiadósak, ízletesek és könnyen elkészíthetőek, na és persze kedvünk szerint variálhatjuk őket. Mi most egy szuper sajtos-zöldséges rakott csirkemellet hoztunk nyakon öntve egy fincsi öntettel és sok-sok parmezánnal megszórva a tetején. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!
Két brit fiatalember, Henry Firth és Ian Theasby elhatározta: megmutatják a világnak, milyen egyszerű csupán növényi alapanyagokból csodálatos ételeket készíteni. Ők a BOSH! fiúk, akiknek a legjobb receptjeit most 4 héten át megosztjuk veletek - a következő a sorban egy pofonegyszerű parmezán következik, hogy a vegánoknak se kelljen lemondaniuk a "sajtról".
Nem kell bele tojás, ellenben sajt, mustár és tejszín igen! Egy fehérboros szószban úszó húsgolyó receptet hoztunk nektek, ami tésztával igazán finom és gyors vacsora lehet.
Sütnél valami sósat a vendégeknek? Mi sem egyszerűbb, csak legyen otthon konyhakész pizzatészta! Íme Adri újabb gyors és könnyű receptje.
Rántott csirkét valószínűleg minden háziasszony sütött már életében, hiszen ez a fogás sok családban nagy kedvenc. Ha viszont szeretnéd feldobni ezt a klasszikus receptet, nézd meg, hogyan készül olasz fűszeres, parmezános verzió sütőben sütve!
A következő videón bloggerünk, Urbán Kata, a Napi fitt konyha szerzője megmutatja, hogyan kell friss fokhagymás-bazsalikomos pestót készíteni házilag 5 perc alatt. Tésztára ennél jobb szószt keresve sem találtok!
Nap mint nap találkozunk olyan emberekkel, akik valamilyen fóbiával küzdenek: rettegnek a pókoktól, undorodnak a csúszómászóktól vagy halálra rémülnek, ha egy kutya közelít feléjük. Azt azonban nehéz elhinni, hogy valaki egy sajtdarab láttán kapjon pánikrohamot. Pedig a brit Katie Westonnel pontosan ez történik minden egyes alkalommal.
A bor és a sajt különlegesen jó házasságot alkot. Persze ez is attól függ, hogy milyen sajthoz milyen bort választunk.
Ízletes vendégváró összeállítást készíthetsz, ha tudod, melyik sajthoz milyen ízek illenek!