Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fotó/Videó: Móricz István
Nyáron mi másra is vágynánk jobban, mint egy üdítő, friss, hideg gyümölcsös fagylaltra. Nos, ez a rumos meggy parfé pont ezt a vágyunkat elégíti ki, aminek zsenialitása egyszerűségében rejlik. Kánikula alatt kötelezően ajánlott desszert, de az év többi részében is számolhatsz vele, ha egy különleges fagyiszerű ínyencségre vágysz.
PATAKY KRISZTINA
A nyár jeges édességeiért már nem feltétlenül kell elsétálni egy fagyizóba vagy cukrászdába, otthon is elkészíthetjük azokat. Íme néhány fagylalt, jégkrém és parfé recept, amivel elviselhetőbb a forróság.
Putóczki Gáborné
Vendégeket vársz, és egy látványos desszerttel szeretnél előrukkolni? Bár a látogatók többsége ugyanolyan jóízűen falatozza a legegyszerűbb kevert süteményt is, azért ha van időnk, olyan desszerttel is elkápráztathatjuk őket, melyektől leesik az álluk! Íme 11 szemet gyönyörködtető finomság.
H.L.
A tojással, tejszínnel készülő, különféle gyümölcsökkel vagy csokoládéval, olajos magvakkal és számos egyéb ízesítővel kombinált parfék világszerte közkedveltek, bár a fogalom tekintetében nem kevés zűrzavar mutatkozik – számos helyen fagylaltként, jégkrémként is említik.
WM
A nagy nyári melegben semmi sem esik jobban, mint egy hűs sorbet vagy granita. A fagylalt megjelenése óta háttérbe szorultak ugyan, de az utóbbi időben újra divatba jött ez a páros, akik a fagylaltnál is régebb óta szolgálják a melegben szenvedő embereket.
DUSHA CSENGE
Kovács Noémi